Αν δεν έχεις χρόνο να κάνεις το οτιδήποτε δοκίμασε αυτές τις πέντε ασκήσεις στο σπίτι και θα με θυμηθείς. Πρόκειται για τις πέντε θιβετανικές ασκήσεις για ευεξία, που πολλοί πίνουν νερό στο όνομά τους.

O Peter Kelder, στο βιβλίο του που ονομάζεται “The Ancient Secret of the Fountain of Youth”, το υποστηρίζει. Οι θιβετανοί μοναχοί έχουν ανακαλύψει το ελιξήριο της νεότητας με αυτή την τεχνική, η οποία αποτελείται από πέντε ασκήσεις. Και η τεχνική αυτή είναι πολύ παλιά…δύο χιλιάδες χρόνια πίσω ξεκινά η ιστορία της.

Στόχος αυτών των ασκήσεων είναι να φέρει το σώμα σε μία ισορροπία και το αποτέλεσμα είναι να είσαι και να νιώθεις νεότερος με ένα σώμα γεμάτο υγεία.

Οι ασκήσεις είναι οι εξής:

  1. Στροβιλισμός γύρω από τον άξονα. Το σώμα περιστρέφεται δεξιόστροφα με την αριστερή φτέρνα ως άξονα. Εκτελούμε 21 πλήρεις στροφές (360 μοίρες).
  2. Ανύψωση ποδιών και κεφαλής. Κατά τη φάση εισπνοής ανασηκώνουμε ίσια και ενωμένα τα πόδια, πιέζοντας την οσφυϊκή μοίρα, τις παλάμες και τους ώμους στο έδαφος. Κατά την εκπνοή χαμηλώνουμε αργά το κεφάλι και τα πόδια ωθώντας μακριά τις φτέρνες από τη λεκάνη. Εκτελούμε 21 κύκλους αναπνοής.
  3. Καθόμαστε με το πόδια τεντωμένα μπροστά και την πλάτη μας κάθετη στο έδαφος. Με τη φάση της εισπνοής ανυψώνουμε την πύελο στο ύψος των ώμων και των λυγισμένων γονάτων (σαν τραπεζάκι). Κατά τη φάση εκπνοής επαναφέρουμε τη λεκάνη ανάμεσα στις παλάμες. Τα γόνατα βρίσκονται πάνω από τους αστραγάλους όταν είμαστε στο τραπεζάκι και οι αγκώνες να παραμένουν αλύγιστοι σε όλη την κίνηση. Προσέχουμε τον αυχένα μας. Εκτελούμε 21 άρσεις της λεκάνης σε ύπτια στήριξη.
  4. Υπέρκταση κορμού από γονατιστή θέση και η επαναφορά με το πηγούνι να πλησιάζει στο στέρνο. Συντονίζουμε την υπερέκταση με τη φάση εισπνοής και την επαναφορά με της εκπονής. Ενεργοποιούμε τους γλουτιαίους και επιμηκύνουμε τον κορμό κατά την υπερέκταση. Προσοχή στον αυχένα. Εκτελούμε 21 κύκλους αναπνοής.
  5. Από τον κάτω σκύλο πηγαίνουμε στον πάνω σκύλο. Εκπνέουμε στον κάτω σκύλο, εισπνέουμε στον πάνω σκύλο. Εκτελούμε 21 κύκλους αναπνοής διατηρώντας ίσια γόνατα και αλύγισους αγκώνες.