Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, που είναι στις 22 Απριλίου, σκέφτηκα αυτή την εβδομάδα τα posts μου να είναι αφιερωμένα σε εκείνη, τη μία και μοναδική μητέρα, τη Γη. Το πόσο ωραία – αστειεύομαι – τα έχουμε πάει άλλωστε με το περιβάλλον, δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια από το να κουνήσουμε λίγο το κεφάλι, να πάρουμε μια βαθιά ανάσα για να οξυγονωθεί ο εγκέφαλος και να κάνουμε κάποιες σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, που θα βοηθήσουν τον πλανήτη μας. Σήμερα θα μάθουμε ένα εξαιρετικά εύκολο κόλπο, που αφορά τον καθαρισμό του σπιτιού, το οποίο αν το εφαρμόσουμε λέμε αυτομάτως αντίο στο πλαστικό και στις τοξικές ουσίες (που γεμίζουν το σώμα μας και τις θάλασσές μας). Πάμε να φτιάξουμε το δικό μας diy καθαριστικό σπιτιού

Φτιάξε το δικό diy καθαριστικό σπιτιού με άρωμα εσπεριδοειδών

Μπορεί να μην ξέραμε ότι τα περισσότερα καθαριστικά, που βρίσκονται στα super market, έχουν τοξικές ουσίες, αλλά πλέον το γνωρίζουμε. Όπως επίσης γνωρίζουμε ότι είναι πολύ εύκολο να φτιάξουμε το δικό μας καθαριστικό και μάλιστα από πράγματα που θα πήγαιναν στα σκουπίδια.

Αυτό που θα χρειαστείς είναι:

φλούδες από 5 με 8 λεμόνια. Μέχρι να τις μαζέψεις όλες μπορείς να τις φυλάς σε ένα αεροστεγώς κλεισμένο βαζάκι στην κατάψυξη.

λευκό ξύδι. Όλοι ξέρουμε πως σκοτώνει τα μικρόβια

λίγες σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο, βάλε για παράδειγμα citrus για ακόμα περισσότερη μυρωδιά (προαιρετικά)

ένα παλιό μπουκάλι σπρέι

Πώς το φτιάχνεις: 

Βάλε τις φλούδες σου σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς και σκέπασέ το με το ξύδι. Κλείσε το και άφησε το στην ησυχία του για 2 με 3 εβδομάδες.

Στη συνέχεια, βάλε την ίδια ποσότητα νερού με αυτή που είχες βάλει ξυδιού και μετέφερε το μείγμα σου σε ένα μπουκάλι παλιό σπρέι, που μπορεί να έχεις. Αν θέλεις πρόσθεσε και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσεις αυτό το καθαριστικό σε μάρμαρα, γρανίτη, μαχαίρια κουζίνας ή ξύλινες επιφάνειες.

Αν θέλεις και άλλες τέτοιες ιδέες, σου έχω και αυτά:

Απλοί τρόποι για να φτιάξεις τα δικά σου οικολογικά καθαριστικά σπιτιού

 

 

Κεντρική Φωτογραφία: Brooke Lark/ Unsplash