Εκεί στην γωνία Κολοκοτρώνη και Βουλής, στο πατάρι του The Naxos Apothecary, κρύβεται ένας θησαυρός. Για εσένα και για εμένα, που θέλουμε να πατήσουμε το κουμπί της παύσης στην πολύβουη Αθήνα και να ηρεμήσει λίγο αυτό το μυαλό που όλο τρέχει τρέχει (και τελικά πού φθάνει δεν ξέρω), υπάρχει το The Herbal Tea Room. Ένα μικρός ναός, που μοιάζει με κλειστή λέσχη για τους λάτρεις των βοτάνων.

The Herbal Tea Room

The Herbal Tea Room

Εκεί βρέθηκα και εγώ ένα μεσημέρι και ένα άλλο πρωί (γιατί αν πας μία φορά σίγουρα θα το αγαπήσεις και θα θέλεις να ξαναπάς). Ανέβηκα τα σκαλιά, που υπάρχουν στο βάθος του The Naxos Apothecary, αφήνοντας πίσω μου μυρωδιές από αιθέρια έλαια, σαπούνια και κεριά και ρίχνοντας κλεφτές ματιές στα τρία εργαστήρια – Homeopathy Lab, Phytotherapy Lab, Herbal Cosmetics Lab και βρέθηκα σε έναν ζεστό και κομψό χώρο, όπου πρωταγωνιστές είναι τα βότανα.

The Herbal Tea Room

The Herbal Tea Room

Συγκεκριμένα, πάνω από 130 βότανα και superfoods ανάμεσα στα οποία άγνωστα βότανα της Νάξου και σπάνιες ρίζες από τόπους με πλούσιες χλωρίδες βρίσκονται εκεί. Τα φυτά φυλαγμένα σε βάζα, -θυρίδες της ελληνικής φύσης-, καλύπτουν τους τοίχους του παταριού, ενώ στο ανοιχτό μπαρ εκχυλίζονται σε γυάλινους αποστακτήρες οι πρώτες ύλες. Ελληνικά εκχυλίσματα από ατόφια βότανα, αποκλειστικά μείγματα βοτάνων, ελληνικά mocktails και cocktails σχεδιασμένα από την Πόπη Σεβαστού, γνωστή από τα μπαρ του Nolan και του Proveleggios. Το μενού carte-postale με το σημείωμα «εδώ εκχυλίζεται η Νάξος» τα εξηγεί όλα.

The Herbal Tea Room

Δοκίμασα  χυμούς (πιες τον πράσινο και αυτό με την κανέλα), mocktail, αλλά και cocktail (αγαπημένο αυτό με τον κρόκο Κοζάνης – πιες το και θα με ευχαριστείς μετά) και την όρεξή μου την ικανοποίησα με τραγανό, φρυγανισμένο κουλούρι με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα, αλλά και με τη vegan σαλάτα.

Αν θα ξαναπάω στο The Herbal Tea Room; Σίγουρα ναι!

Αν είναι Approved by Lady Papaya; Ασυζητητί!  

 

Σου αρέσουν τα βοτάνια; Διάβασε κι αυτό:

Η θεραπευτική δύναμη των προσαρμογόνων φυτών