Πλέον ο διαλογισμός και γενικότερα το mindfulness έχουν πάει σε άλλα επίπεδα. Είναι που λόγω lockdown έχουμε κάνει στροφή προς τα μέσα; Είναι που μεγαλώνουμε και γινόμαστε πιο σοφοί; Τι να πω και εγώ η Lady, δεν ξέρω. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ενδοσκόπηση και η ηρεμία και το να βρισκόμαστε στο εδώ και τώρα μας κάνει καλό στη ψυχή (όπως και η σοκολάτα).

Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για το skincare meditation, το οποίο έχει την υπογραφή της διάσημης δασκάλας yoga Elena Brower.

Τα βήματα απλά και κατανοητά;

  1. Καθαρισμός και απελευθέρωση. Καθώς ξεκινάς να πλένεις το πρόσωπό σου, πάρε μία βαθιά εισπνοή, αφήνοντας το διακριτικό άρωμα του καθαριστικού σου να σε ηρεμήσει. Καθώς καθαρίζεις το πρόσωπό σου, μπορείς να φανταστείς ότι καθαρίζεις τον εαυτό σου από οτιδήποτε δεν χρειάζεσαι πια. Η Brower μάλιστα προτείνει να γράψεις σε ένα χαρτί “Απελευθερώνομαι από…..” (το θυμό, την ανησυχία, τον αρνητισμό κτλ).
  2. Θρέψε και γειώσου. Εν συνεχεία, καθώς χρησιμοποιείς το serum σου για να μειώσεις τυχόν φλεγμονές και να ενεργοποιήσεις την ανάπλαση των κυττάρων, αναρωτήσου “Τι ξέρω πραγματικά για μένα αυτή τη στιγμή;”. Άφησε την απάντηση να σου έρθει διαισθητικά. “Είμαι….”.
  3. Ενυδατώσου και συνδέσου. Κλείσε το skincare meditation με την ενυδατική σου. Καθώς την απλώνεις στο πρόσωπό σου, πάρε μία βαθιά ανάσα και οραματίσου ένα λευκό φως να σε γεμίζει. “Εισπνέεις αγάπη”, λέει η Brower. “Εκπνέεις βαθιά ευγνωμοσύνη και αγάπη έξω στον κόσμο”, προσθέτει. “Εισπνέεις αγάπη, εκπνέεις αγάπη”.

Λοιπόν, το δοκιμάζω σήμερα το βράδυ κιόλας!