“Ξέρεις τι με ενοχλεί και δεν μπορώ να βλέπω; Να αυτή εδώ τη γραμμή ανάμεσα στα φρύδια. Τη βλέπεις;”. Κάθε φορά που έμπαινα στο ασανσέρ με κάποιον φίλο μου εξελισσόταν ακριβώς το ίδιο καρέ: Εγώ κολλημένη στον καθρέφτη, με τον άχαρο αυτό φωτισμό που υπάρχει μόνο στα ασανσέρ και στα δοκιμαστήρια, να εστιάζω το βλέμμα μου σε αυτή τη μικρή ρυτίδα. Κανονικά εκεί κρύβεται το τρίτο μας μάτι, λένε οι σοφοί της ανατολής, αλλά εγώ το μόνο που έβλεπα ήταν το φαράγγι της Σαμαριάς. Ρυτίδα έκφρασης σου λένε μετά. Πέφτει λοιπόν η παραπάνω ερώτηση “τη βλέπεις;”,  και η απάντηση είναι σχεδόν πάντα η ίδια “εντάξει δεν είναι και τόσο μεγάλη ρυτίδα, μόνο εσύ τη βλέπεις”. Στη συνέχεια ξεκινά το τέντωμα της περιοχής με τα δάχτυλα, λες και με μέχρι να φτάσω στον όροφό μου θα έχει γίνει ένα κάποιο μαγικό. Τίποτα όμως. Φτάνω στον όροφό μου, βγαίνω από το ασανσέρ και η ρυτίδα εκεί. Επιμένει σαν το λαίμαργο γατί που κάθεται κάτω από το τραπέζι της καλοκαιρινής ταβέρνας, ακόμα και αν τρώμε σταφύλια.

Μέχρι που μια μέρα έγινε το μαγικό. Κοιτάχτηκα στον καθρέφτη και δεν είδα τίποτα. Δηλαδή, είδα. Εμένα. Αλλά όχι το φαράγγι. Μαγεία; Ε όχι ακριβώς. Θα έλεγα, σωστή επιλογή προϊόντων skincare ρουτίνας. Aegli Premium Organics για την ακρίβεια. Δοκίμασέ τα κι εσύ και πες μου ευχαριστώ αργότερα. “Μα καλά κοίτα το πρόσωπό μου. Λες και είμαι 20 κάτι”, είπα γεμάτη χαρά μια μέρα στο σύντροφό μου.

Όλα ξεκίνησαν περίπου μερικούς μήνες πριν από τη διαπίστωση πως μοιάζω και πάλι με τον εικοσάχρονο εαυτό μου, όταν μια φίλη μου έφερε ένα goodie bag με το Detox Facial Cleansing Foam, την Perfecting face cream και το Rejuvenating Facial Serum της Aegli. Μόλις είχα γεννήσει και μου είπε πως είναι από τα πιο αγνά προϊόντα περιποίησης που μπορώ να βάλω και μάλιστα συνιστώνται και για γυναίκες που θηλάζουν. Τα έβαλα στην άκρη με σκοπό να τα χρησιμοποιήσω όταν μου τελειώσουν αυτά που ήδη είχα ανοίξει. Και το έκανα. Και χωρίς υπερβολές είπα “μα γιατί δεν το έκανα νωρίτερα”. Το πρόσωπό μου βρήκε τη λάμψη του και τη νιότη του, η ρυτίδα, που έκρυβε το τρίτο μου μάτι “γέμισε” και ναι βίωσα όλα αυτά τα μαρκετινίστικα κλισέ που έχουμε ακούσει κατά καιρούς, αλλά αυτή τη φορά ήταν αλήθεια. Όντως η επιδερμίδα μου έδειχνε υπέροχη.

Ποια είναι η aegli;

Στην κυριολεξία (σχεδόν, γιατί μιλάμε για μυθολογία), η Αίγλη ήταν κόρη του θεού Ασκληπιού, σύμβολο της λάμψης και της ομορφιάς που πηγάζουν από την καλή υγεία.  Στην προκειμένη όμως περίπτωση η aegli-PREMIUM ORGANICS είναι μία ελληνική εταιρεία, με ιδρύτριες τη γιατρό Έρρικα Παπαβενετίου και  την Έλενα Παυλάκη και έμπνευση την ελληνική μαγευτική χλωρίδα και τον πλούτο της παγκόσμιας βιοποικιλότητας.  Με απλά λόγια φύση και επιστήμη – ισχύς εν τη ενώσει. Ελίχρυσος από τα Κύθηρα, ροδόνερο από την Κοζάνη, βασιλικός από την Κρήτη, Shikakai από την Ινδία, κόκκινα μούρα Schisandra από την Κίνα, Medicago Sativa, θαυματουργά φυσικά συστατικά που βελτιώνουν τη σύσφιγξη, τη σφριγηλότατα και την ελαστικότητα του δέρματος, αυξάνουν την παραγωγή του κολλαγόνου και εμφανίζουν αντιρυτιδική δράση ισάξια με εκείνη της ρετινόλης! Και όλα αυτά μπορείς να τα βρεις μέσα στα aegli. Μιλάμε δηλαδή για σκέτη μαγεία.

Γιατί όμως να προτιμάς βιολογικά (οργανικά) skincare προϊόντα;

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο διεθνής οργανισμός EWG – The Environmental Working Group σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμβαίνουν τα εξής:

  • Τα προϊόντα προσωπικής καθημερινής φροντίδας παρασκευάζονται από περίπου 10.500 διαφορετικά χημικά συστατικά, αρκετά από τα οποία ενοχοποιούνται για αλλεργίες, αναπνευστικά προβλήματα, δερματίτιδες, επίδραση στο ορμονικό και αναπαραγωγικό σύστημα, τοξικότητα στο νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα, πιθανή καρκινογένεση και σημαντική τοξική επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
  • Κατά μέσο όρο, χρησιμοποιούνται καθημερινά από άντρες και γυναίκες 9 διαφορετικά προϊόντα προσωπικής περιποίησης, με το 25% των γυναικών να χρησιμοποιούν 15 ή περισσότερα προϊόντα ημερησίως. Αυτά περιέχουν 126 διαφορετικά χημικά συστατικά, περίπου το 60% των οποίων απορροφώνται από το δέρμα.
  • Μία γυναίκα στη διάρκεια της ζωής της καταπίνει περίπου 6 κιλά κραγιόν! Το 61% των κραγιόν περιέχουν μόλυβδο.
  • Μελέτες διεθνών οργανισμών και οργανώσεων που προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος και του καταναλωτή ενοχοποιούν τα χημικά συστατικά των μεγάλων βιομηχανιών καλλυντικών για ρύπανση των υδάτων και των εδαφών, ικανή να απορυθμίσει ακόμα και το ορμονικό σύστημα ζώων που ζουν ελεύθερα στη φύση. Ειδικότερα, η Greenpeace επισημαίνει ότι πέρα από τις πλαστικές συσκευασίες των καλλυντικών προϊόντων, τα μόρια πλαστικού που υπάρχουν σε πολλά από αυτά (κυρίως στα προϊόντα πίλινγκ) είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για το οικοσύστημα και δεν απομακρύνονται στις εγκαταστάσεις καθαρισμού λυμάτων.
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όντας αυστηρή σε ό,τι αφορά τα θέματα της σύστασης των καλλυντικών, έχει καταρτίσει από το 2003 λίστα με χημικά συστατικά που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν στην παρασκευή καλλυντικών προϊόντων. Ο αριθμός τους σήμερα, μετά την αναθεώρηση του 2013, φτάνει τα 1.328. (European Commission – Cosmetics Directive 76/7682012.) Ο αντίστοιχος οργανισμός FDA των ΗΠΑ (Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων) έχει απαγορεύσει ή περιορίσει τη χρήση μόνο 11 (Cosmetics Ingredient Review report – CIR 2012.). Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η SCCS (Επιστημονική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Καταναλωτών) γνωμοδοτεί σε συχνά διαστήματα για συγκεκριμένα συστατικά και κάθε φορά ο κατάλογος των ύποπτων συστατικών δημοσιεύεται.
  • Ενδεικτικά, το 22% των προϊόντων προσωπικής φροντίδας, ανάμεσά τους ακόμα και όσα προορίζονται για τα παιδιά περιέχουν καρκινογόνο 1,4 διοξίνη. Το 60% περιέχουν oxybenzone, μια ουσία που εισχωρεί στο δέρμα και προκαλεί ορμονικές διαταραχές.
  • Τα τελευταία 60 χρόνια έχουν ανακαλυφθεί και χρησιμοποιούνται ευρέως χιλιάδες νέες χημικές ουσίες, και για τις περισσότερες δεν είναι ακόμα γνωστές οι επιδράσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι ουσίες αυτές, που βρίσκονται σε τροφές, είδη προσωπικής υγιεινής, στο περιβάλλον και την ατμόσφαιρα, απορροφώνται από το δέρμα και τις αναπνευστικές οδούς. Σίγουρα δεν είναι τυχαία η αύξηση, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, διαφόρων ασθενειών, από ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις μέχρι νεοπλασίες.

Τα aegli είναι οργανικά καλλυντικά που δεν περιέχουν καμία ενοχοποιημένη χημική ουσία και έχουν φυσικό άρωμα. Είναι κατάλληλα για τη γυναίκα που ξέρει τι θα πει ολιστική προσέγγιση ομορφιάς, δεν φοβάται να μεγαλώσει, αλλά θέλει να μεγαλώσει όμορφα και είναι ιδανικά για κάθε άτομο με ευαίσθητη επιδερμίδα, αλλεργική προδιάθεση και άτομα που μετά από ισχυρές δερματολογικές ή συστηματικές θεραπείες παρουσιάζουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο δέρμα.

Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό! Δεν γίνονται πειράματα σε ζώα, περιέχονται μόνο φυσικά συντηρητικά κι αρώματα, και τα δραστικά συστατικά στηρίζονται σε, in vivo και in vitro, κλινικές μελέτες και δυναμικούς ισχυρισμούς.

Η δική μου ρουτίνα ομορφιάς

Στο online shop της aegli θα βρεις προϊόντα που καλύπτουν τις δικές σου ανάγκες. Τα δικά μου, όπως είπα και πριν, είναι τα: Detox Facial Cleansing Foam, Perfecting face cream και Rejuvenating Facial Serum της Aegli.

Πρώτα καθαρίζω το πρόσωπό μου με το Detox Facial Cleansing Foam, το οποίο περιέχει μεταξύ άλλων ροδόνερο, ελαιόλαδο, ινδικό shikakai, sapindus saponaria (έτσι γίνεται και ο αφρός!), εκχυλίσατα πράσινου τσαγιού, καλέντουλας και αλόης που έχουν αποτοξινωτική δράση και προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία και ανακούφιση από το στρες που τραβάει η επιδερμίδα στην καθημερινότητα.

Στη συνέχεια σκουπίζω καλά το πρόσωπό μου και βάζω τον αναπλαστικό ορό Rejuvenating Facial Serum, που βασίζεται στη δράση φυτικής ρετινόλης (προερχόμενη από το Medivago sativa herb) και 12 ισχυρών οργανικών φυτικών συστατικών σε υψηλές περιεκτικότητες.

Τέλος, απλώνω κάνοντας ελαφρύ μασάζ την κρέμα προσώπου Perfecting με σύνθεση βασισμένη στη μεσογειακή άγρια λεβάντα, που λειαίνει τις γραμμές και τις ρυτίδες έκφρασης. Η συγκεκριμένη κρέμα είναι εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ, μαύρο τσάι kombucha και εκχύλισμα σπόρων αχλαδιού, που βελτιώνουν το ανάγλυφο του δέρματος και χαρίζουν φωτεινότητα και ορατά πιο ομοιόμορφο τόνο.

Έτοιμη!