Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που κάνουν yoga και αρκετοί ακόμα που πρόσθεσαν αυτή τη συνήθεια καθημερινά στο καλεντάρι τους αυτή την περίοδο. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω το γιατί, διότι έχουν γραφτεί εγκυκλοπαίδειες ολόκληρες για τα οφέλη της yoga τόσο σε σωματικό επίπεδο, όσο και σε ψυχικό. Το ωραίο με τη yoga είναι πως υπάρχουν τόσες πολλές στάσεις, που η κάθε μία από αυτές έχουν το κάτι μαγικό. Αν μάλιστα τις κάνεις και στο σωστό timing, τότε αυτό που θα σου δώσουν είναι πραγματικά το κάτι άλλο. Πάμε να δούμε λοιπόν τι είναι ιδανικό να κάνεις το πρωί.

Το να ξυπνάς και να χαιρετάς τον ήλιο είναι ένας εκπληκτικός τρόπος για να βάλεις ρυθμό στη μέρα σου. Έρευνες έχουν δείξει την αποτελεσματικότητα της yoga όσο αφορά στη μείωση του άγχους, ενώ μερικές εύκολες στάσεις μπορούν να σε βοηθήσουν να τα δεις όλα θετικά.

Χαιρετισμός στον ήλιο

Ένα ωραίος τρόπος να ζεστάνεις το σώμα

 

Κάτω σκύλος

Μερικές αναπνοές στον κάτω σκύλο θα σε κάνουν να νιώσεις φανταστικά και κυρίως θα κάνουν το πιασμένο από τον ύπνο σώμα σου να ανακουφιστεί. Αυτή η βασική για τη yoga asana, τεντώνει τα πάντα από τους ώμους σου μέχρι τις φτέρνες σου.

 

Ανεστραμμένες

Το να τα βλέπεις όλα από την ανάποδη είναι ένας καλός τρόπος να γεμίσεις αμέσως ενέργεια. Δοκίμασε τη στάση κεφαλής, το κατακόρυφο ή την πίντσα μαγιουράσανα σε τοίχο.

 

Υπερεκτάσεις

Η μικρή γέφυρα – ή η μεγάλη αν είσαι pro – θα σε κάνει να νιώσεις ένα υπέροχο άνοιγμα, θα κάνει τη σπονδυλική σου στήλη να ανακουφιστεί και γενικά θα σου προσφέρει ένα αίσθημα ευφορίας.