Το καλοκαίρι είναι η εποχή του μανικιούρ. Όλοι θέλουν να έχουν περιποιημένα άκρα και όπως λέει και ένα “σοφό” ρητό, στο οποίο έπεσα κατά λάθος πάνω του “Η ζωή δεν είναι τέλεια, αλλά τα νύχια σου μπορούν να είναι”. Επίσης, σκέψου και το άλλο: οι χειραψίες, οι αγκαλιές, το high-five και ένα σωρό άλλο καθημερινές πράξεις που φέρνουν την ευτυχία περιλαμβάνουν τα χέρια. Και πόσο συχνά βλέπεις τα χέρια σου; Σίγουρα πολλές περισσότερες φορές από το ίδιο σου το πρόσωπο. Ας δούμε, λοιπόν, με ποιο τρόπο δεν θα φοβάσαι να δείξεις τα χέρια σου τώρα και θα αποκτήσεις νύχια που ακόμα και το πιο επιτυχημένο μοντέλο χεριών θα ζήλευε.

Είναι όλα κι όλα 6 βήματα:

Βήμα 1ο: Αφαιρούμε το παλιό μανό

Απόφυγε τα ασετόν που θα βρεις στα σούπερ μάρκετ και προτίμησε ένα ξεβαφτικό νυχιών που θα είναι φιλικό προς το δέρμα σου, αλλά και στο περιβάλλον. Το Zao Nail Polish Remover είναι μία καλή περίπτωση. Είναι vegan και cruelty free και παρασκευάζεται χωρίς ακετόνη και χωρίς οξικό αιθυλεστέρα. Η σύνθεσή του, 100% φυσικής προέλευσης.

Βήμα 2ο: Δίνουμε σχήμα και λειαίνουμε

Ανάμεσα στις επισκέψεις στο nail salon, μπορείς να κάνεις κάτι για να διατηρείς το σχήμα τους. Χρησιμοποίησε ένα ρυθμιστικό νυχιών τεσσάρων όψεων (μπλοκ). Τελειώνουμε με κινήσεις που πάνε προς τα κάτω, προς την άκρη του νυχιού. Και δουλεύουμε μόνο προς μία κατεύθυνση. Μετά για λίγα δευτερόλεπτα τρίβουμε και καθαρίζουμε την επιφάνεια του νυχιού. Προσοχή δεν χρειάζεται να το παρακάνουμε, ούτε πολύ συχνά ούτε για ώρα. Και κάτι ακόμα: το σχήμα των νυχιών πρέπει να αντικατοπτρίζει τη γραμμή της κεντρικής παρανυχίδας.

Βήμα 3ο: Αφαιρούμε τα πετσάκια

Αντί να κόβεις τα πετσάκια, χρησιμοποίησε ένα εργαλείο από σιλικόνη που τα σπρώχνει προς τα πίσω. Προτείνεται από σιλικόνη και όχι μεταλλικό γιατί είναι πιο απαλό προς τη χρήση. Και μη ξεχάσεις να καθαρίσεις το νύχι. Γι αυτό μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα βουρτσάκι νυχιών.

Βήμα 4ο: Ενυδατώνουμε την περιοχή γύρω από το νύχι

Να έχεις μαζί σου ένα λαδάκι ή κάποια ενυδατική κρέμα και να κάνεις μασάζ στη γύρω από το νύχι περιοχή. Μπορείς να έχεις ένα οποιοδήποτε λαδάκι και οποιαδήποτε ενυδατική. Αν θέλεις κάτι συγκεκριμένο θα σου πρότεινα το Moroccan Natural 100% οργανικό έλαιο Argan

Βήμα 5ο: Βάψιμο νυχιών

Προσπάθησε να έχεις τα νύχια σου άβαφα για μία εβδομάδα κάθε μήνα. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς βερνίκια νυχιών απαλλαγμένα από φορμαλδεΰδες, τολουόλη, φθαλικά, καμφορά. Τα Benecos είναι μία καλή πρόταση. Μερικές γρήγορες συμβουλές: αφυδατώνουμε το νύχι σας πριν – χρησιμοποιούμε αλκοόλ: για παράδειγμα ψεκάζουμε λίγο από το άρωμά μας και μετά το σκουπίζουμε. Δεν ανακινούμε το μπουκαλάκι με το βερνίκι. Αντί αυτού το ρολάρουμε ανάμεσα στις παλάμες μας – έτσι εξασφαλίζουμε ότι δεν υπάρχουν φυσαλίδες αέρα. Εφαρμόζουμε βερνίκι γυαλιστικό στην άκρη του νυχιού για να αποτρέψουμε το ξεφλούδισμα. Χρησιμοποιούμε μία μικρή μπατονέτα με ασετόν για να σβήσουμε τυχόν ατέλειες. Αποφεύγουμε να εφαρμόσουμε ένα παχύ στρώμα με βερνίκι – το λεπτό θα στεγνώσει πιο γρήγορα και θα παραμείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Βήμα 6ο: Βάζουμε κρέμα χεριών

Τα αποτελέσματα δεν χρειάζεται να τα πούμε. Τα χέρια μας είναι πάντα ενυδατωμένα και μυρίζουν όμορφα. Αν νιώθεις τα χέρια σου ξερά συχνά, προσπάθησε να κάνεις απολέπιση πριν βάλεις την κρέμα των χεριών σου – θα την κάνεις να απορροφηθεί καλύτερα. Επίσης να πίνεις πολύ νερό.