Η σανίδα είναι από αυτές τις ασκήσεις που δεν γίνεται να λείπουν από προγράμματα ενδυνάμωσης κορμού. Και όταν μάλιστα γίνονται σωστά, τότε όχι μόνο θα ενεργοποιήσουν τον κορμό σου, αλλά και τους μύες των ώμων σου και τα πόδια σου επίσης.

Οι ειδικοί συμφωνούν πως βάζοντας σανίδες στην κλασσική σου κυκλική προπόνηση θα σε βοηθήσει στο να αποφεύγεις τραυματισμούς, μιας και οι μύες δυναμώνουν. Αυτό που επί της ουσίας συμβαίνει είναι πως οι σανίδες κάνουν ολόκληρο το σώμα να δημιουργήσει ένταση στην περιοχή του κορμού και όταν γίνονται σωστά βοηθούν στα να έχεις μία υγιή μέση και δυνατούς μύες στον κορμό σου. Οπότε αν είσαι runner να τις βάλεις οπωσδήποτε στην προπόνησή σου.

Πάμε όμως στο ζητούμενο: Πόση ώρα πρέπει να μείνεις στη σανίδα. 

Πολύ πιθανό να έχεις ακούσει να λέγονται διάφορα πράγματα, από 30 δευτερόλεπτα, δύο λεπτά, μέχρι εκεί που αντέχεις. Πρόσφατα μάλιστα η Dana Glowacka, vegan αθλήτρια από το Μόντρεαλ στον Καναδά, έκανε παγκόσμιο ρεκόρ κρατώντας τη σανίδα της για 4 ώρες και 20 λεπτά. Σε έπιασε κρύος ιδρώτας; Όχι, δεν χρειάζεται να κάτσεις τόσο πολυ.

Έρευνες έχουν δείξει πως για τους περισσότερους ανθρώπους, το να μένουν στη σανίδα ένα λεπτό τη φορά έχει ως αποτέλεσμα έναν δυνατό κορμό. Αλλά αν έχεις ιστορικό με μέση, κράτα για 10 δευτερόλεπτα παραπάνω κάθε φορά που προσπαθείς (μέχρι να φτάσεις το ένα λεπτό) για να μειώσεις τον κίνδυνο για τυχόν πόνους”

Από τη στιγμή που βάζεις όλους τους μύες σου να δουλεύουν δεν χρειάζεται να κάτσεις για μεγάλη περίοδο – μπορεί να είναι αρκετά και τα 20 δευτερόλεπτα αν είσαι φουλ ενεργοποιημένος – οπότε το ένα λεπτό είναι το μαξ

Πώς να κάνεις τη σωστή σανίδα 

Κεντρική φωτογραφία: @healthandself_