Όπως θα έχεις ίσως καταλάβει ζωικά υπάρχουν παντού, από τα πατατάκια που τρώμε μέχρι τα λάστιχα αυτοκινήτων. Το να προσπαθεί κάποιος να είναι αυτό που λένε 100% vegan, ίσως τον στείλει μια ώρα νωρίτερα σε κάποια σπηλιά (αρκεί να μην είναι στο Έβερεστ, γιατί υπάρχει συνωστισμός), κάπου μακριά από τον πολιτισμό. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να μας αποτρέπει να κάνουμε τα μικρά μας βήματα σε ό,τι μπορούμε για έναν κόσμο λιγότερο cruelty-free κάνοντας την εκμετάλλευση των ζώων ολοένα και πιο μακρινή ανάμνηση.

Και τι καλύτερο από το να κάνουμε τα μικρά μας βήματα με παπούτσια που δεν έχουν ζωικά (δέρμα, ιχθυόκολλα κτλ). Παρακάτω σου έχω μερικές επιλογές για καλοκαιρινά παπούτσια που είναι vegan. Ελπίζω να σου αρέσουν όσο κι εμένα.

Eating the goober The Ethical Magic Slides

Τα σανδάλια αυτά κατασκευάζονται στην Ελλάδα, είναι πανέμορφα και από ανακυκλωμένα μη χρησιμοποιημένα ελαττωματικά ελαστικά αυτοκινήτων, ανακυκλωμένες σαμπρέλες από μηχανάκια σε συνδυασμό με ανατομική εσωτερική σόλα από φελλό και καουτσούκ. Επίσης το brand μας παρακινεί να αγοράσουμε ένα ζευγάρι σανδάλια, να αλλάξουμε μόνο το πάνω μέρος και έχουμε όσα θέλουμε ανάλογα με την περίσταση (δες την κεντρική φωτογραφία). Και εκεί έγκειται και η μαγεία τους!

Alchimia Vegan Shoes

Τα αγαπημένα ελληνικά Alchimia θα ξυπνήσουν μέσα σου την boho queen που κρύβεις όλο το χειμώνα. Η δημιουργός του brand, Νικόλ Δαλάτση, ως γνήσια αλχημίστρια επαναχρησιμοποιεί πλαστικές σακούλες, συσκευασίες τροφίμων, υλικά από θερμοκήπια κτλ, και φτιάχνει παπούτσια που θα έχουν το μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα. Φέτος, στη νέα συλλογή, πέρα όλων των άλλων βλέπουμε και αναφορές στην ελληνική παράδοση και στο σεμεδάκι της γιαγιάς.

Birkenstock Vegan

Καλοκαίρι χωρίς Birkenstock δεν γίνεται. Τα πιο άνετα παπούτσια που έχεις φορέσει ποτέ σου πλέον (εδώ και καιρό δηλαδή) κυκλοφορούν και σε vegan εκδοχή και ναι μπορείς να τα βρεις και σε ελληνικό online shop. Εγώ ήδη έχω δύο ζευγάρια και σκέφτομαι σοβαρά να πάρω και τρίτο.

Toms Vegan

Καταρχήν αγαπάμε τα Toms διότι ως γνωστό με κάθε προϊόν που αγοράζει η Toms βοηθάει έναν άνθρωπο που το έχει ανάγκη. Κατά δεύτερον η vegan σειρά της είναι καταπληκτική (και έχει και πολύ πολύ μικρά νούμερα για μπόμπιρες).

Ancient Greek Sandals

Το διάσημο (σε ολόκληρο τον κόσμο πλέον) και πολύ κομψό brand, Ancient Greek Sandals, που μας έχει κάνει να θέλουμε να φορέσουμε χιτώνες και να βγούμε στην Πανεπιστημίου και στην Ακαδημίας, έχει δύο σχέδια από PVC, τα οποία είναι καταπληκτικά. Τα ονόματά τους είναι Eleftheria Jelly και Ikaria Jelly. Τα Ikaria Jelly είναι απλά αδυναμία.