Σημείο Συνάντησης: Mama Roux, Αιόλου 48, Αθήνα

Με τη Λυδία Παπαϊωάννου γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, σχεδόν από τότε που η Britney Spears είχε ξυρίσει το κεφάλι της και της μόδας ήταν οι μπότες με τα κρόσσια (τι θυμήθηκα τώρα…). Οι δρόμοι μας συναντήθηκαν μέσα σε ένα αίθριο εκδοτικής εταιρίας και μετά χώρισαν για να τραβήξει η κάθε μία τη δική της πορεία. Η πορεία της Λυδίας είναι πραγματικά ένας μπαξές: τηλεοπτική παρουσιάστρια, ραδιοφωνική παραγωγός, διευθύντρια του Cosmopolitan Greece και πλέον founder της Coconut Content Company, μίας εταιρίας δημιουργίας περιεχομένου.  Ο λόγος που την επέλεξα να γίνει το δεύτερο vegan date μου ήταν γιατί ήξερα πώς θα κάναμε έναν διάλογο σοβαρό ραντισμένο όμως και με δόσεις χιούμορ.

Το μέρος που επιλέξαμε να πάμε αυτή τη φορά είναι το Mama Roux, ένα εστιατόριο, το οποίο όσοι αγαπούν το κέντρο αποκλείεται να μην το έχουν επισκεφθεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, τουλάχιστον για ένα brunch. Ο χαρακτήρας του Mama Roux είναι multi culti, γεύσεις από διάφορες γωνιές του πλανήτη μας. Για όσους είναι vegan ή χορτοφάγοι υπάρχει ακόμα ένας σπουδαίος λόγος να το επισκεφθούν: το μενού του έχει εμπλουτιστεί και με καινούργια vegan πιάτα. Άρα έχουμε και λέμε πως πρόκειται για ένα μέρος που ένας vegan, χορτοφάγος και κρεοφάγος μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο τραπέζι και όλοι να φύγουν ευχαριστημένοι και σίγουρα χορτάτοι.

Δεν θα σου πω περισσότερα για τα πιάτα, γιατί θέλω να δεις μόνος σου τι ακριβώς φάγαμε και να σου ανοίξει η όρεξη. Αυτό όμως που σίγουρα θα σου πω είναι πως το νέο του vegan μενού είναι πραγματικά για χειροκρότημα. Οπότε ναι, αξίζει να το επισκεφθείς και να το δοκιμάσεις κάτω από τις πολύχρωμες ομπρέλες του και το soundtrack της πόλης να παίζει στο βάθος.