Κάναμε ένα διάλειμμα αυτές τις μέρες, προκειμένου να ανακτήσουμε δυνάμεις και να αφομοιώσουμε τις τρεις προηγούμενες ασκήσεις για περισσότερο mindfulness στη ζωή μας, αλλά ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε…δεν νομίζεις;

Για σήμερα, λοιπόν, σου έχω μία καταπληκτική ιδέα. Στην αρχή σαν την ακούσεις ίσως να δυσανασχετήσεις, αλλά αν την κάνεις να είσαι σίγουρη που μόνο θετικά πράγματα θα αποκομίσεις.

Το challenge της ημέρας είναι:

Περπάτησε ή πάρε ποδήλατο αντί να οδηγήσεις

Σου έχει τύχει ποτέ να πάρεις το αυτοκίνητο, να το βάλεις μπροστά, να οδηγήσεις και να φτάσεις στον προορισμό σου 20 λεπτά αργότερα και σα σταματήσεις να νιώσεις πόσο αυτόματα τα έκανες όλα; Τα αυτοκίνητα μας κάνουν να αποκοβόμαστε από ό,τι συμβαίνει γύρω μας – είναι σα να κλείνουμε την πόρτα τους και αυτομάτως να μπαίνουμε in to the zone. Είναι πολύ πιο δύσκολο να “αποξενωθείς” όταν περπατάς ή όταν οδηγείς ένα ποδήλατο. Περπατώντας ή ποδηλατώντας είσαι εκεί έξω, είσαι ανοιχτός στα στοιχεία γύρω σου, η προσοχή σου γυρνά προς τα έξω! Γι αυτό την επόμενη φορά που έχεις να συναντήσεις ένα φίλο ή να πας μία βόλτα κοντά σου, προτίμησε τα ποδαράκια σου ή το πετάλι. Και ένα ωραίο σαββατοκύριακο μπορείς να το τολμήσεις από το πρωί!