Πριν μία εβδομάδα βρέθηκα καλεσμένη του Ethelon.org για να μιλήσω για το mindfulness και πώς αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στη ζωή μας, σε όλα τα επίπεδα, από τη σχέση μας, μέχρι το φαγητό. Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα πως το νεανικό κοινό, που βρισκόταν, εκεί διψούσε γι αυτή τη γνώση και ήθελε να μάθει και άλλα πράγματα για μια mindful καθημερινότητα. Σκέφτηκα, λοιπόν, για μία εβδομάδα κάθε μέρα να σας δίνω και από μία “πρόκληση”, προκειμένου να καλλιεργηθεί αυτός ο τρόπος σκέψης, η συνειδητότητα, η επίγνωση του εδώ και τώρα.

Είναι θαρρώ ένας καλός τρόπος να παρατηρήσεις πόσες ευκαιρίες έχεις να συνδεθείς, να εκτιμήσεις και να βιώσεις – παντού και όλη την ώρα. Αυτές οι “ασκήσεις” είναι παρά πολύ εύκολες και μπορούν να γίνουν από τον καθένα. Θα καταλάβεις πως μία απλή, μικρή κίνηση μπορεί να σε βοηθήσεις να αφυπνιστείς και να συνδεθείς με τη ζωή, που υπάρχει γύρω σου.

Τι να κάνεις σήμερα:

Σκέψου τον πόνο κάποιου άλλου και πώς μπορείς να βοηθήσεις

Όταν περνάς δύσκολα, μπορεί να είναι αποκαρδιωτικό, ακόμα και να σε πληγώνει, το γεγονός πως ο υπόλοιπος κόσμος συνεχίζει την πορεία του όπως πάντα, την ίδια στιγμή που εσένα στη ζωή σου έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Παρόλα αυτά όταν τα πράγματα πάνε πολύ καλά στη ζωή μας, παραδόξως ξεχνάμε πως κάποιος άλλος μπορεί να περνάει τις ίδιες δυσκολίες που περνάγαμε εμείς κάποτε. Υπάρχει κάποιος στον κύκλο σου αυτή τη στιγμή, που παλεύει για να τα καταφέρει; Σκέψου πώς είναι γι αυτό το άτομο να πηγαίνει στο σπίτι του μετά τη δουλειά, να έχει κάποιο δύσκολο και κρίσιμο ραντεβού, να έχει χάσει κάποιον. Μπορείς να κάνεις κάτι για να τον βοηθήσεις; Μπορεί να είναι μία χείρα βοηθείας – να προσφερθείς να τον πας σπίτι, να του ψωνίσεις ή ακόμα και να του κρατήσεις το παιδί. Ή κάτι πιο συναισθηματικό – ένα μήνυμα που του λες πως ενδιαφέρεσαι, λίγα λουλούδια πάνω στο γραφείο του, ένα τηλεφώνημα. Μπορείς επίσης απλά να τον έχεις στο νου σου και σιωπηλά να εύχεσαι αυτό το άτομο να είναι καλά και ευτυχισμένο.

Λοιπόν; Θα το κάνεις αυτό σήμερα;

Ραντεβού αύριο με το επόμενo challenge.

 

Κεντρική Φωτογραφία: @soulshinesara