Όσο και να μην το έχεις σκεφτεί ποτέ ζωικά συστατικά μπορούν να βρεθούν σε πράγματα τα οποία ούτε που φανταζόσουν. Στις οδοντόκρεμες, τα αρώματα, τα μαλακτικά ρούχων. Υπάρχουν πολλά σαμπουάν και μαλακτικές μαλλιών που δεν είναι vegan. Σύμφωνα με τη λίστα χημικών της PETA, και τα οποία περιέχουν ζωικά συστατικά, υπάρχουν πάνω από 20 πιθανές ζωικές χημικές ουσίες, που μπορούν να βρεθούν στο σαμπουάν και στη μαλακτική. Δυστυχώς, πολλά από αυτά τα χημικά μπορούν να προέρχονται είτε από φυτά είτε από ζώα, καθιστώντας δύσκολο τον προσδιορισμό ακριβώς αυτού που αγοράζουμε. Η κερατίνη, για παράδειγμα, είναι μια χημική ουσία που μπορεί να προέρχεται από οπλές, τρίχες ζώων, κέρατα και άλλα κερατινοποιημένα ζωικά μέρη.

Τι να προτιμήσεις να αγοράζεις

Προτίμησε προϊόντα vegan και cruelty-free, όπως για παράδειγμα τα παρακάτω:

Jason Vitamin E Shampoo

Faith in Nature Μαλακτική Κρέμα με Έλαιο Καρύδας

Herbatint Βαφές Μαλλιών

Bio Select – Φυσική Μάσκα Αναδόμησης Μαλλιών

Πήγαινε σε vegan-friendly κομμωτήριο

Αυτό που γνωρίζω εγώ και είχα μείνει πολύ happy όταν το είχα επισκεφθεί είναι το κομμωτήριο Aveda-ΤΕΟ Lifestyle, στη Νέα Ερυθραία, το οποίο χρησιμοποιεί και αγιουρβεδικές τεχνικές περιποίησης μαλλιών. Αν παρόλα αυτά σου πέφτει μακριά, μπορείς να ζητήσεις από το κομμωτήριο σου να φέρει vegan προϊόντα περιποίησης, έτσι θα τους βάλεις και σε μία διαδικασία να ξανασκεφτούν τη σειρά προϊόντων, που χρησιμοποιούν και θα τους ενθαρρύνεις να αλλάξουν συνήθειες.

Τι βούρτσα να χρησιμοποιήσεις

Ενώ γνωρίζουμε πως συγκεκριμένες τροφές, make ups και φάρμακα περιέχουν ζωϊκά συστατικά, δεν είναι τόσο συνηθισμένο να τσεκάρουμε τα εργαλεία, που χρησιμοποιούμε. Για παράδειγμα, οι βούρτσες μερικές φορές είναι φτιαγμένες με τρίχες από αγριόχοιρο, οι οποίες υποτίθεται πως μειώνουν το φριζάρισμα, διεγείρουν το δέρμα του κεφαλιού και κατανέμουν τα φυσικά έλαια των μαλλιών στο μήκος της τρίχας. Οι βούρτσες με συνθετικές τρίχες μπορούν επίσης να διατηρήσουν τα μαλλιά να είναι γυαλιστερά και απαλά και υγιή, χωρίς να λείπει ούτε μία τρίχα από κάποιο ζώο. Η βούρτσα της Aveda είναι εξαιρετική, όπως επίσης και οι βούρτσες του Body Shop.