Για όσους δεν γνωρίζουν, η Impossible Foods, είναι η εταιρεία που είναι υπεύθυνη γι αυτά τα ζουμερά vegan burgers (είναι από πατάτα), που έκαναν μέχρι και τον διάσημο youtuber Casey Neistat να τα χάσει.

Αν και στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμα (και πραγματικά το πιστεύω πως όποιος το φέρει θα κάνει την τύχη του) και δεν το έχω δοκιμάσει, όλοι στο εξωτερικό έχουν ενθουσιαστεί με το γεγονός ότι ένα φυτικό μπιφτέκι καταφέρνει να “αιμορραγεί” (το λένε και bleeding burger) και να μοιάζει τόσο πολύ με ζωικό. Και σα να μην έφτανε αυτό τώρα ετοιμάζουν και Impossible steaks (ελληνιστί μπριζόλα).

O CEO και founder της Impossible Foods, Pat Brown έχει μεγάλα σχέδια και αυτό που θέλει να φτιάξει είναι μία βιώσιμη, meat-free μπριζόλα “παγκόσμιας κλάσης”. Ο ίδιος αναγνωρίζει πως υπάρχει μία “τεράστια συμβολική αξία” σε αυτό το φαγητό – και αναγνωρίζει τη σύνδεσή του με διάφορες στιγμές της ζωής πολλών ανθρώπων όπως είναι τα μπάρμπεκιου, τις taco Τρίτες και τα μαζέματα για παρακολούθηση αγώνων. “Αυτές οι στιγμές είναι ξεχωριστές και ποτέ δεν θέλουμε να τελειώσουν. Αλλά η χρήση των ζώων για να φτιαχτεί το κρέας είναι μία προϊστορική και καταστροφική τεχνολογία”.

Επίσης ο Brown μίλησε και για τη 2.0 version του Impossible Burger, που σαφώς είναι καλύτερη από την πρώτη.

Η 2.0 version, η οποία έχει πάρει πάρα πολύ καλές κριτικές και εξακολουθεί να είναι αποκλειστικά φυτικής προέλευσης και με τα ίδια επίπεδα πρωτεϊνών με το παραδοσιακό βοδινό κρέας.

Δες τη συνέντευξη που τα λέει όλα αυτά εδώ:

 

Φωτό: αρχείο