Τώρα που έπιασαν για τα καλά τα κρύα, ο νους πηγαίνει συνέχεια σε αυτό το ζεστό cafe στο κέντρο, όπου σαν μπεις μέσα πιστεύεις πως από κάπου θα βγει η Μαίρη Πόπινς και θα σου σερβίρει ζεστό cacao μέσα σε ένα vintage φλιτζάνι και λίγο αργότερα, όσο θα περνούν τα λεπτά και εσύ θα ακούς μουσική, που μοιάζει να έχει βγει από κάποια ορχήστρα αγγέλων, ξαφνικά θα παρασυρθείς από το άρωμα της σούπας ημέρας. Φεύγοντας θα νιώσεις πως κάποια νεράιδα σε έχει αγγίξει και για σουβενίρ θα πάρεις μαζί σου ένα raw vegan τρουφάκι. Υπεύθυνη γι αυτή τη μαγεία είναι η Κρυσταλλία, το κορίτσι με τα ασημένια μαλλιά και τα μάτια που λάμπουν. Η Μελικρήνη της στην Ασκληπιού είναι η πραγματικότητά του ονείρου της.

Πριν λίγες μέρες βρέθηκα εκεί και ομολογώ πως εκτός από το χώρο, που μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι, το μυαλό μου πήρε η ιστορία της Μελικρήνης, όπως μου την έλεγε η Κρυσταλλία και τα μάτια της έλαμπαν σαν μικρά διαμάντια και το χαμόγελό της έμοιαζε να γίνεται ολοένα και πιο φωτεινό καθώς η ώρα περνούσε και οι λέξεις κυλούσαν. Η Μελικρήνη φαίνεται να είναι ο προορισμός του δικού της ταξιδιού , με γεύσεις και χρώματα που θυμίζουν φύση, ανατολίτικα παραμύθια που σε κάνουν να πιστεύεις, με αρώματα που ξυπνούν μνήμες και κάνουν τη ψυχή και το σώμα σου να ανθίσουν. “Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για τα πράγματα που φτιάχνω  είναι διαλεγμένες προσεκτικά, ενώ αυτά που βάζω στις σούπες μου είναι λαχανικά από το δικό μας μποστάνι”. Η μητέρα Γη στο πιάτο μας.

Σου προτείνω να κάτσεις σε ένα από τα ξύλινα καναπεδάκια με τα πολύχρωμα μαξιλάρια και να πιεις ένα σμούθι με φρέσκα φρούτα και superfoods που θα σε γεμίσουν ενέργεια, να χορτάσεις με τη σούπα ημέρας (αγαπημένη η κολοκυθόσουπα), να σου κάνεις pampering με μία homemade πάστα φλώρα με σπιτική μαρμελάδα που θα τη συνδυάσεις ή με βιετναμέζικο καφέ φίλτρου ή με ελληνικό καφέ παραδοσιακά φτιαγμένο στη χόβολη.

“H τροφή για μένα ήταν και είναι απόλαυση και συγχρόνως θεραπείας. Επειδή έχω δει σε μένα την ίδια πόσο πολύ έχει συμβάλει στη βελτίωση της δικής μου ποιότητας ζωής, νιώθω πως θέλω να μεταφέρω αυτό το μήνυμα”, μου λέει και εγώ την πιστεύω, γιατί η Κρυσταλλία δεν είναι απλά ένας ακόμα άνθρωπος που άνοιξε ένα καφέ στο κέντρο της Αθήνας…είναι ένας άνθρωπος που άφησε την ασφάλεια μιας καλής δουλειάς για να ακολουθήσει το ποτάμι της ψυχής της και αυτό την οδήγησε στη Μελικρήνη.

Για όλη αυτή τη μαγεία η Μελικρήνη είναι “Approved by Lady Papaya”

Ασκληπιού 14, Αθήνα
 21 5545 8787
Facebook Page

 

ΦωτογραφίεςΔημήτρης Βασιλείου