Λατρεύω να μαθαίνω συνεχώς νέα πράγματα για τον καθαρισμό του προσώπου, ένα από τα αγαπημένα μου βήματα στη ρουτίνα ομορφιάς. Είναι άλλωστε το πρώτο και το πιο σημαντικό στάδιο στο skincare. Εν ολίγοις, αν αυτό δεν το κάνουμε καλά, τότε είναι μάταιη η συνέχεια.

Παρόλο λοιπόν που το καθάρισμα του προσώπου φαίνεται να είναι κάτι πάρα πολύ απλό (“έλα μωρέ τι κάνουμε, λίγο νερό στο πρόσωπο και σαπόυνι” ή “εντάξει παίρνουμε το υγρό μαντηλάκι και καθαρίζουμε), θέλω να σου πω ότι και εδώ υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις και να τα κάνεις σωστά.

1. Πάντα να χρησιμοποιείς ένα πανάκι και πρώτα να καθαρίζεις με νερό

Αφαίρεσε το περισσότερο makeup και τους ρύπους από το περιβάλλουν με ένα νωπό, καθαρό κομμάτι ύφασμα και χρησιμοποίησε μόνο νερό (αυτό μπορεί να είναι ένα micellar νερό). Μετά βάλε ένα κρεμώδες καθαριστικό σε ένα νωπό, καθαρό ύφασμα και αφαίρεσε οτιδήποτε περισσεύει. Το τρίτο καθάρισμα πρέπει να είναι με ένα micellar νερό πάλι, προκειμένου να φύγουν τυχόν  υπολείμματα. Να καθαρίζεις και το λαιμό σου, όπως επίσης και και το σημείο που ξεκινούν τα μαλλιά. Είναι σημαντικό να καθαρίζονται αυτές οι περιοχές γιατί μπορεί να μαζεύονται βακτήρια και να δημιουργείται ακμή.

2. Ποτέ μην πλένεις το πρόσωπό σου με ζεστό νερό

Όσο και να κρυώνεις, μην το κάνεις. Το ζεστό νερό δεν είναι φίλος της επιδερμίδας (όπως επίσης και η σάουνα και ο ατμός. Μπορούν να προκαλέσουν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και θραύση ευαίσθητων ιστών.

3. Μέτρα μέχρι το 60

60 δευτερόλεπτα είναι ο ελάχιστον χρόνος που πρέπει να ξοδεύεις για να καθαρίζεις το πρόσωπό σου. Μπορεί να σου φαίνεται λίγο, αλλά θα δεις πως μέσα σε ένα λεπτό μπορείς να κάνεις έναν ωραιότερο καθαρισμό, μαζί με ένα mini massage, σε πρόσωπο και λαιμό. =

4. Μην ξεχνάς την απολέπιση

Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι μια χαρά. Βοηθά στο να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και βοηθά την επιδερμίδα να απορροφήσει οποιοδήποτε προϊόν της βάλεις. Μερικές φορές μάλιστα μπορείς να κάνει την απολέπιση πριν τον καθαρισμό.

5. Πού πας χωρίς το serum

Το τελευταίο και πολύ χρήσιμο στάδιο της ρουτίνας καθαρισμού είναι το serum ώστε να να αποκατασταθεί το όξινο pH του δέρματος (για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της βακτηριακής χλωρίδας στην επιφάνεια του δέρματος) και να χορηγήσει αντιοξειδωτικά με οξύ-ρΗ (όπως βιταμίνη C και AHAs) στην επιφάνεια του δέρματος.

 

Κεντρική Φωτογραφία: @mylifeaseva