Το να βάλεις φυτά στο μπάνιο είναι κάτι παραπάνω από μία ακόμα διακοσμητική πινελιά, που θα βάλει χρώμα και θα φέρει έναν αέρα φρεσκάδας. Η αλήθεια είναι πως το δωμάτιο αυτό του σπιτιού είναι πολλές φορές το καλύτερο μέρος για τα φυτά, προκειμένου να τη βγάλουν καθαρή με τα ξηρά κλίματα (μην ξεχνάς ως το air-condition, για παράδειγμα, ξηραίνει την ατμόσφαιρα). Γιατί συμβαίνει αυτό;

Το μπάνιο συνήθως έχει χαμηλό φωτισμό και υψηλά ποσοστά υγρασίας, όπως και ζέστης, συνθήκες που λατρεύουν τα περισσότερα τροπικά φυτά. Οπότε αν πραγματικά θέλεις να έχεις φυτά εσωτερικού χώρου, θα σε συμβούλευα να αρχίζεις να σκέφτεσαι να τα βάζεις στο μπάνιο.

Ποια φυτά είναι ιδανικά για αυτό το μέρος

Ορχιδέα

View this post on Instagram

💐 🌷 🌼 🌺 🌺 . Linda como deve ser! 🌸❤ 🌸 ⠀. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ De 0 a 10 QUAL A SUA NOTA? 😱 🌼 . ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Deixe um COMENTÁRIO! 👇👇👇 🌻 . VOCÊ REALMENTE AMA ORQUÍDEAS? Não sabe o que fazer para sua orquídea dar flor? 💐 . Preparamos um manual Simples e Ilustrado, para você aprender Definitivamente como Cuidar de Suas Orquídeas de maneira Fácil e simples de fazer 🌷 . Descubra Todos os SEGREDOS e CUIDADOS Utilizados Pelos Mais Experientes Cultivadores do Mundo! 🌺 . Então Clique no LINK AZUL do nosso perfil e aprenda definitivamente como cuidar de Orquídeas sem erros! 🌼 . 👉@orquideascomocultivar 👈 🌺 . 🌻 . #orquídeas #amoorquídeas #amorpororquídeas #orquídea #orquidofilia #orquidófilos #orquideoterapia #orquideabrasil  #rosas #orquídeaslindas #orquidário #orchid  #orchids #orquidias #flores #flor #plantas #amoflores

A post shared by horta_linda1 (@horta_linda1) on

Προτίμησε αυτό το τροπικό φυτό και θα έχεις πανέμορφα λουλούδια σε κάθε εποχή. Οι ζεστές και υγρές συνθήκες των περισσότερων μπάνιων, κάνουν την ορχιδέα να μεγαλώνει τέλεια. Επίσης είναι ένα φυτό που του αρέσει η υγρασία, αλλά όχι το απευθείας νερό. Υπάρχουν μερικές ποικιλίες, που μπορούν να αναπτυχθούν εύκολα με λιγότερη φροντίδα όπως οι Dendrobium, Paphiopedilums και Phalaenopsis. Αυτές οι ποικιλίες μπορούν να αναπτυχθούν καλά κοντά σε κάποιο φωτεινό σημείο, όπου ο ήλιος φιλτράρεται από το τζάμι.

Χρυσός Πόθος

View this post on Instagram

My Golden Pothos has started growing again after I repotted it! I wondered why it stopped growing and looked a bit sad! It was really pot bound! The Adansonii seems happy and growing lots at the moment also 💚🌿 #goldenpothos #devilsivy #adansonii #monsteraadansonii #TropicalPlants #PlantAddict #TropicalDecor #InteriorDesign #HousePlantCommunity #CrazyPlantLady #Plants #TropicalPlantsUk #PlantsOfInstagram #PlantPower #IndoorJungle #HouseJungle #TropicalHousePlants #PlantLover #UrbanJungle #PlanteriorDesign #Plantstagram #HousePlantClub #PlantLady #WelcomeToTheJungle #TropicalPlantAddict #UrbanJungleBloggers #PlantHoarder #PlantsMakePeopleHappy #bathroomplants

A post shared by ℝ𝕒𝕣𝕖 𝕡𝕝𝕒𝕟𝕥 𝕔𝕠𝕝𝕝𝕖𝕔𝕥𝕠𝕣 & 𝕤𝕖𝕝𝕝𝕖𝕣 (@tropical_plant_addict) on

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά για εσωτερικούς χώρους. Ο Pothos ή Epipremnum aureum διατίθεται σε διάφορα μεγέθη, ποικιλίες και χρώματα. Δεν χρειάζεται να το παραποτίζεις, ενώ μπορεί να αναπτυχθεί καλά μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, αρκεί το χώμα του να μη στεγνώνει. Αυτό το χαμηλής συντήρησης όμορφο φυτό είναι ιδανικό να το κρεμάσεις ή να το βάλεις σε ένα ψηλό ράφι. Απλά να ξέρεις πως όλοι οι πόθοι είναι τοξικοί για τα κατοικίδια.

Neon Pothos

https://www.instagram.com/p/BsPSOFKBB_7/

Ως ποικιλία Epipremnum aureum, προσφέρει ένα φωτεινό εκρηκτικό χρώμα. Το ενδιαφέρον που έχει αυτό το φυτό είναι πως καθαρίζει τον αέρα. Μπορεί να φιλτράρει το μονοξείδιο του άνθρακα και τη φορμαλδεΰδη, κάνοντας το σπίτι σου να χαίρει άκρας υγείας.

Χλωρόφυτο

Το Chlorophytum comosum είναι ένα φυτό που μπορεί να αντέξει σε λίγο φως και λατρεύει και την υγρασία. Είναι τέλειο να το βάλεις και αυτό κάπου ψηλά, σε κάποιο ράφι.

Grape Ivy

Είναι επίσης δημοφιλές ως Oakleaf Ivy ή Cissus Rhombifolia και πρόκειται για φυτό χαμηλής συντήρησης, που δεν θέλει πολύ προσπάθεια για φυτευτεί. Μεγαλώνει καλύτερα σε ένα μπάνιο με φωτεινό παράθυρο, θέλει να έχει υγρό χώμα και είναι επίσης ένας εξαιρετικό αναρριχητής. Μπορείς να το βάλεις στο περβάζει του παραθύρου σου, ή πάνω στο ντουλάκι του νιπτήρα κατά μήκος της κορυφής του.

Βρομελιοειδή

Πρόκειται για ένα φωτεινό τροπικά φυτά, του οποίου υπάρχουν διάφορα είδη. Το κάθε ένα έχει και την ιδιαιτερότητά του, ωστόσο τα περισσότερα από αυτά χρειάζονται το ίδιο πράγμα, που είναι φιλτραρισμένο νερό, άφθονη υγρασία και ένα εύκρατο κλίμα. Αξίζει να το βάλεις στο μπάνιο σου, καθώς θα δώσει ένα υπέροχο χρώμα.

Τιλάντσια

Ανήκει στην οικογένεια των βρομελιοειδών και είναι πανέμορφο όπως είναι και όλα τα αεροφυτά. Μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς χώμα και δεν χρειάζεται να φυτευθεί. Αν το φυτέψεις στο σωστό περιβάλλον, δεν χρειάζεται καν καμία φροντίδα και το καλύτερο περιβάλλον είναι το μπάνιο. Ακόμα καλύτερα αν έχεις στο μπάνιο ένα φωτεινό παράθυρο. Λατρεύουν το περιστασιακό overspray του ντους και την υγρασία

Πεπερόμια

Είναι ένα μικρό αναπτυσσόμενο φυτό, που ζει σε περιβάλλον με χαμηλό φως. Βγαίνει σε διάφορα χρώματα και τα φύλλα του έχουν υπέροχο σχήμα. Να θυμάσαι πως μισεί τον απευθείας ήλιο.