Φτάσαμε στην πρώτη μέρα της χρονιάς, μετά από ένα εξαιρετικό φαγοπότι και εξόδους με αλκόολ, που κράτησαν όλες τις εορταστικές ημέρες (και καλά κάναμε), και τώρα σιγά-σιγά το σώμα σου στέλνει μηνύματα πως θέλει να ρίξει ταχύτητα και χρειάζεται ένα μικρό pampering.

Αν και το σώμα μας είναι σχεδιασμένο με αυτό τον τρόπο, ώστε να κάνει αποτοξίνωση μόνο του καθημερινά, παρόλα αυτά όλοι μας χρειαζόμαστε να δώσουμε ένα μικρό boost σε εμάς προς τη σωστή κατεύθυνση. Θέλεις να το ονομάσεις detox; Cleanse; Όπως και να το πεις αυτή η περίοδος – η αρχή μιας νέας χρονιάς – είναι η ιδανική περίοδος για να το κάνουμε.

Για να ξεκινήσεις το detox βάλε στη διατροφή σου πολλούς πράσινους χυμούς και ξεκίνα να κάνεις αυτές τις στάσεις yoga, που θα ενεργοποιήσουν την κυκλοφορία, την πέψη και το λεμφικό σου σύστημα, βοηθώντας το σώμα σου να απομακρύνει τις τοξίνες και ό,τι άλλο δεν χρειάζεται.

Η yoga επίσης θα σου προσφέρει και πνευματική διαύγεια, ενώ θα σε βοηθήσει να απελευθερώσεις τις συναισθηματικές τοξίνες που έχεις μέσα σου. Μέσω τις αναπνοής θα είναι σα να κάνεις επανεκκίνηση. Με τη yoga παραμένεις στο παρόν, κινείσαι προς το μέλλον και ποτέ δεν κοιτάς πίσω.

Τα συν του να κάνεις Detox με Yoga

1. Θα αυξηθεί η ενέργεια και το πάθος σου για ζωή

2. Θα βελτιωθεί ο ύπνος σου

3. Θα εξισορροπήσεις τις ορμόνες

4. Θα βελτιωθεί η πέψη

5. Θα χάσεις βάρος και θα αυξηθεί η λίμπιντο

6. Θα λάμπεις σε πρόσωπο και μαλλιά

Οι Στάσεις που Θα σε Βοηθήσουν

Μπορείς να τις κάνεις όλες μαζί σε sequence ή να κάνεις μερικές από αυτές.

Ομπρέλα

Πλάγια Καρέκλα

Κάτω σκύλος με στήριξη σε τρία σημεία

Τρίγωνο με στροφή

Ακρίδα

Άροτρο

Στροφή κορμού

 

Κεντρική Φωτογραφία: @yogabysamantha