Όπως στο τέλος κάθε χρονιάς, έτσι και φέτος, σκεφτόμαστε και αναρωτιόμαστε τι θα μας φέρεις το 2019. Για να μην τα πολυλογώ στο χώρο του fitness, που ολοένα και περισσότερο παίρνει τα πάνω του – διότι πιο δεν θέλει να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση – τα πράγματα αναμένεται να είναι εξαιρετικά. Πολλά νέα πράγματα θα δούμε και θα ακούσουμε και θα κάνουμε, αλλά εγώ θέλω να σταθώ σε ένα που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.  Και είναι η γυμναστική σύμφωνα με τον κύκλο της περιόδου μας.

Μάλιστα, όπως το διάβασες. Ο κύκλος της περιόδου μας και η γυμναστική ίσως έχουν πολλά περισσότερα κοινά από αυτά που νομίζουμε. Ολοένα και περισσότερες γυναίκες καταλαβαίνουν τις φάσεις του κύκλου τους και σκέφτονται πώς να βοηθήσουν και να ενδυναμώσουν το σώμα τους κατά τη διάρκεια της περιόδου. Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς θα δούμε ολοένα και περισσότερες γυναίκες να διαλέγουν το είδος γυμναστικής τους ανάλογα πού βρίσκονται όσο αφορά στον κύκλο τους.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις και εσύ αυτή την προσέγγιση μπορείς να ξεκινήσεις, κατεβάζοντας αρχικά ένα καταπληκτικό app, που λέγεται MyFlo, το οποίο σου δείχνει σε ποια φάση του κύκλου σου βρίσκεσαι και σου προτείνει τους ανάλογους τρόπους για να γυμναστείς, ώστε να ανακουφιστείς και από τα ανάλογα συμπτώματα. Αν δηλαδή πρέπει να κάνεις κάτι χαλαρό ή να εκμεταλλευτείς το peak της ενέργειας σου με κάποιο υψηλής έντασης πρόγραμμα.

Φανταστικό; Φανταστικό.

 

Κεντρική Φωτογραφία: @iskra