Έφτασαν στα χέρια μου μέσα σε μία υπέροχη ψάθινη τσαντούλα, που μου θύμισαν μέρες καλοκαιρινές. Τότε που όταν βγάζεις φωτογραφίες, όλες οι λήψεις μοιάζουν να έχουν περαστεί με αυτό το φίλτρο, που κάνει τα πάντα  να χρυσίζουν λες και βρίσκεσαι σε ένα λιβάδι με στάχυα τριγύρω και ο ήλιος πέφτει πάνω τους. Και ενώ το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι “α ακόμα μερικά προϊόντα για το σώμα, που θα μπουν στο ραφάκι μου και θα τα χρησιμοποιήσω για λίγο και μετά θα τα βαρεθώ και θα τα έχω να σκονίζονται”, μόλις άρχισα να τα μυρίζω και μετά να τα χρησιμοποιώ άρχισα να αναθεωρώ. Διότι τα laouta natural products είναι αρκετά παραπάνω από μερικά ακόμα προϊόντα για το σώμα και για σκόνισμα.

Πρώτα από όλα έβαλα στο σώμα μου το Deep Hydrating Glowing Body Oil, ένα ξηρό λάδι ενυδάτωσης με ισχυρά βότανα της ελληνικής φύσης, το οποίο μυρίζει υπέροχα αφού έχει μέσα αιθέρια έλαια γκρέιπφρουτ και γεράνι, και μαλακώνει αμέσως την επιδερμίδα, ενώ της χαρίζει και μία ωραία λάμψη (το έβαλα στα χέρια μου που ένιωσα πως ήθελαν λίγο pampering παραπάνω), και στα σκασμένα μου χείλη το repair balm, ένα βάλσαμο ανανέωσης, ενυδάτωσης και θρέψης, με σπάνια βότανα της ελληνικής φύσης και ελαιόλαδο.

Ενώ αποκάλυψη ήταν το λάδι ενδυνάμωσης και θρέψης για τα μαλλιά με ιπποφαές και άρκεφθο και αρωματισμένο με έλαια φλούδας πορτοκαλιού, το οποίο το έβαλα στα μαλλιά μου πριν τα λούσω και το άφησα για μερικά λεπτά να δράσει – σα να έκανα μία θεραπεία, αλλά στο σπίτι.

Κάτι ακόμα που λάτρεψα ήταν το οικολογικό κερί σόγιας με ξύλινο φιτίλι και άρωμα raspberry και ρόδι. Το άναψα και μύρισε όλο το σαλόνι.

 

Το εξαιρετικό που έχουν αυτά τα καλλυντικά και πραγματικά χαίρομαι που τα έχω στα χέρια μου, είναι πως είναι φυτικά χειροποίητα (γι αυτό βγαίνουν και σε μικρές ποσότητες), έχουν ως βάση τους βότανα, super foods και ελαιόλαδο, ενώ οι πρώτες ύλες τους επιλέγονται μια προς μια και προέρχονται κυρίως από Έλληνες παραγωγούς.

Τα περισσότερα από τα προϊόντα που φέρουν το όνομα «laouta» παράγονται ή προέρχονται από το ομώνυμο αγρόκτημα, που βρίσκεται στην Κάρπαθο, και έχουν την επιμέλεια της γεωπόνου Εύης Λαχανά και της μητέρας της και χημικού Κάριν Λαχανά. Για παράδειγμα, ο τρόπος παρασκευής των σαπουνιών (περιμένω να χρησιμοποιήσω το φυσικό σαπούνι ελαιόλαδου με εκχύλισμα και τριμμένη φλούδα λεμονιού, το οποίο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, κάνοντας ελαφρύ peeling και εξομαλύνει τους διευρυμένους πόρους) ακολουθεί τις παραδοσιακές τεχνικές μεθόδους παραγωγής φυσικού σαπουνιού με την κρύα μέθοδο σαπωνοποίησης, που απαιτεί τουλάχιστον τρίμηνη ωρίμανση του σαπουνιού σε φυσικό περιβάλλον. Αντίστοιχη είναι η φροντίδα και η μελέτη για κάθε ένα από τα προϊόντα που διατίθενται.

Όλα λοιπόν τα laouta είναι 100% φυτικά (και από όσο είδα έχουν μ όνο δύο προϊόντα που δεν είναι vegan και πρόκειται για δύο σαπούνια) και μπορείς να τα βρεις είτε στο www.laoutashop.com, είτε στο φυσικό κατάστημα, που βρίσκεται πίσω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Καλό pampering!