Μπορεί να προσέχεις τη διατροφή σου, να κοιμάσαι τις σωστές ώρες, να πίνεις πολύ νερό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τώρα που είναι εορταστικές μέρες δεν θα βγεις και δεν θα πιεις. Άνθρωπος είσαι. Όχι χιονάνθρωπος. Ωστόσο, πρέπει να το κάνεις με ρέγουλα και σίγουρα να αφήσεις και το αυτοκίνητο στο σπίτι – γιατί ποτέ δεν ξέρεις μιας και το ένα ποτηράκι φέρνει το δεύτερο και το δεύτερο το τρίτο και κάποια στιγμή ίσως γυρίσεις και πεις στον φίλο σου “και πώς είπαμε το ονοματάκι σου;”.

Έχοντας πείρα στο κομμάτι του βγαίνω έξω και ξεχνάω να γυρίσω ίσως γιατί ξέχασα το δρόμο (εντάξει πλέον δεν βγαίνω τόσο ή ακόμα και αν βγω θυμάμαι μετά να γυρίσω) έχω να σε συμβουλεύσω μερικά πράγματα.

Εγώ όταν έβγαινα έπινα βότκα με δύο παγάκια, αν όμως θέλεις να ξέρεις το πιο “υγιεινό” ποτό είναι το κρασί. Συγκεκριμένα το κόκκινο organic κρασί (πλέον υπάρχουν και vegan κρασιά) είναι γεμάτο με πολυφαινόλες αντιοξειδωτικές, που προστατεύουν την καρδιά. Συγκεκριμένα περιέχει ρεσβερατρόλη, που έρευνες έχουν δείξει πως μειώνει τη φλεγμονή στο σώμα, βοηθά στην πρόληψη της πήξης του αίματος και μειώνει την LDL (κακή) χοληστερόλη.

Πιεις δεν πιεις κόκκινο κρασί όμως, θα σου πρότεινα πριν βγεις να κάνεις ένα workout, το οποίο θα σε κάνει να ιδρώσεις για τα καλά. Αυτό θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου ώστε το σώμα σου να μεταβολίζει πιο εύκολα τα αλκοόλ. Ο ρυθμός του μεταβολισμού σου θα δουλεύει σε ταχύτατους ρυθμούς για 24 ώρες αφότου ασκηθείς και έτσι το σώμα σου θα τσακίσει το αλκοόλ ακόμα και όταν εσύ κοιμάσαι. Απλά φρόντισε και να έχεις φάει ένα γεμάτο ισορροπημένο γεύμα πριν βγεις έξω  – καλά λιπαρά (π.χ αβοκάντο, ελαιόλαδο), σύνθετους υδατάνθρακες (π.χ. καστανό ρύζι) και πρωτεϊνη από ξηρούς καρπούς και φασόλια. Και μη ξεχάσεις τα λαχανικά σου. Αν πιεις αλκοόλ αμέσως αφού κάνεις άσκηση χωρίς να γεμίσεις με τη σωστή τροφή το σώμα σου, όχι μόνο θα μεθύσεις πιο γρήγορα, αλλά θα αποδυναμώσεις την ικανότητα του σώματός σου να γίνει καλά από μόνο του και θα έχεις και ένα δύσκολο hangover (για να μην αναφέρω πως μετά θα θέλεις να φας και τον καναπέ σου).

Αν παρόλα αυτά δεν με ακούσεις, σου έχω πει τι να πιεις για να καταπολεμήσεις τα κακά του ποτού.

 

Κεντρική Φωτογραφία: @the_margarita_mum