Αν η οικολογική σου συνείδηση είναι τέτοια που σκέφτεσαι πως δεν θέλεις να αγοράσεις χαρτί περιτυλίγματος – και καλά κάνεις, διότι πολλά από αυτά τα χαρτιά (κυρίως τα φαντεζί) δεν ανακυκλώνονται – τότε σου έχω μερικές πρωτότυπες ιδέες, που εκτός από το να σε κάνουν να αισθανθείς καλά απέναντι στον πλανήτη, θα κλέψουν και την παράσταση. Θα κλέψουν, για την ακρίβεια, τόσο την παράσταση που μπορεί να τραβήξουν την προσοχή ακόμα και από το ίδιο το δώρο. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.

Ύφασμα

Φουλάρια, πετσετάκια κουζίνας, μεγάλες πετσέτας φαγητού, όλα αυτά μπορούν να γίνουν ένα υπέροχο αμπαλάζ. Αν μάλιστα το κομμάτι υφάσματος, που έχεις, είναι μεγάλο τότε μπορείς και να κάνεις έναν φιόγκο furoshiki-style. Δες πώς:

Πήλινα γλαστράκια

Ανάλογα το μέγεθος του δώρου, παίρνεις και το ανάλογο μέγεθος γλάστρας και το κλείνεις με το αντίστοιχο πιατάκι της. Βάζεις και μία κορδέλα ή σπάγκο και έτοιμο. Και αν θες να το κάνεις ακόμα πιο ιδιαίτερο το περιτύλιγμα, μπορείς και να ζωγραφίσεις την γλάστρα.

Παλιοί χάρτες

https://www.instagram.com/p/BOJF2qrjGwT/?utm_source=ig_embed

Πολλοί από εμάς έχουμε χάρτες από τα ταξίδια που έχουμε πάει. Αντί να τους πετάξουμε μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε ως περιτύλιγμα!

Παλιές εφημερίδες

https://www.instagram.com/p/BrmmyBqBVNb/?utm_source=ig_embed

Διάλεξε να τυλίξεις τα δώρα σου με παλιές εφημερίδες. Απλά διάλεξε τις καλές ειδήσεις.

Επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για τα ψώνια

Αντί να βάλεις το δώρο σου μέσα σε μία τσάντα πλαστική ή ακόμα και χάρτινη, προτίμησε μία επαναχρησιμοποιούμενη τσαντούλα για τα ψώνια. Στη αγορά θα βρεις πάρα πολλές.

 

Κεντρική Φωτογραφία: @loveisinmytummy