Η στάση του τροχού – ή όπως είναι στα σανσκριτικά, Urdva Dhanurassana – είναι μία από τις αγαπημένες μου στάσεις. Ανοίγει την καρδιά, σε κάνει να αναπνέεις καλύτερα, σου δίνει αυτή την αίσθηση εφορίας, νιώθεις πως ξεχειλίζεις από συναίσθημα (ναι, ίσως μερικές φορές μετά από αυτή την στάση σου βγει να βάλεις τα κλάματα…και έχουμε πει γιατί συμβαίνει αυτό και τι πρέπει να κάνεις).

Για να καταφέρεις να κάνεις τη στάση της τροχού θα πρέπει πρώτα να κάνεις μία προετοιμασία. Να προετοιμάσεις τα χέρια σου, τους ώμους σου, τους ραχιαίους σου και τους τετρακεφάλους σου. Κοινώς δεν είναι “άντε πάμε να κάνουμε τον τροχό τώρα”, διότι κινδυνεύουμε να τραυματιστούμε.

Και κάτι ακόμα: Όταν την κάνεις να προσέχεις τα γόνατα και τα δάχτυλά των πελμάτων σου να δείχνουν μπροστά και όχι στα πλάγια, τα πόδια σου να είναι ανοιχτά στο άνοιγμα των ισχύων, οι γλουτοί σου να είναι χαλαροί, η υπερέκταση να γίνεται από από το θώρακα και όχι να σπας τη μέση, οι μασχάλες σου να είναι μακριές, οι αγκώνες τεντωμένοι και τα δάχτυλα των χεριών σου να δείχνουν τις φτέρνες σου.

6 στάσεις να κάνεις πριν τον τροχό

(κράτα την κάθε στάση για 12 αναπνοές)

Shoulder Opener

Η στάση της Σφίγγας

Low Lunge

H στάση του περιστεριού

Η στάση της Καμήλας

Η στάση της γέφυρας

Η τελική στάση: Η στάση του τροχού