Με αφορμή ερώτηση αναγνώστριας για το τι βιβλίο με χορτοφαγικές συνταγές να κάνει δώρο στη φίλη της, σκέφτηκα να κάνω μία λίστα με τα αγαπημένα μου και να σου τα προτείνω. Μπορείς να τα πάρεις δώρο σε κάποιον φίλο/η σου ή ακόμα και στον ίδιο σου τον εαυτό.

Bosh!

Σύμφωνα με το Plant Based News, πρόκειται για το bestselling vegan βιβλίο συνταγών όλων των εποχών. Έχει πουλήσει πάνω από 80.000 αντίτυπα μόνο στην Αγγλία. Ο Henry Firth και ο Ian Theasby (οι vegan Jamie Olivers, όπως τους έχει χαρακτηρίσει το περιοδικό Times) έφτιαξαν πάνω από 140 απίστευτα εύκολα και υγιεινά γεύματα.

Vegan 100: Over 100 incredible recipes from @avantgardevegan

Ο Gaz Oakley (aka Avant Garde Vegan) αποφάσισε μέσα σε ένα βράδυ να γίνει vegan. Πλέον είναι ένας από τους πιο διάσημους vegan chefs στην Αγγλία (πρόσφατα συνεργάστηκε και με το Wagamama στη Μεγάλη Βρετανία) και με αυτό το βιβλίο του, το οποίο περιέχει 100 απίστευτες vegan συνταγές, θέλει να μυήσει όλον τον κόσμο σε μία άκρως γευστική vegan κουζίνα.

15 Minute Vegan: Fast, modern vegan cooking

Αν έχεις μόνο λίγα λεπτά να διαθέσεις για μαγείρεμα, τότε αυτό το βιβλίο είναι ό,τι πρέπει για σένα ή για φίλους σου που είναι σαν κι εσένα. Η Katy Beskow έχει δημιουργήσει 100 vegan συνταγές με εύκολα υλικά, που φτιάχνονται, όπως λέει και ο τίτλος του βιβλίου, σε 15 λεπτά.

Epic Vegan Food + Epic Raw Food

Η αγαπημένη Ellen Fisher έχει βγάλει δύο καταπληκτικά ebooks με υπέροχες φωτογραφίες και λαχταριστές συνταγές που θα σε μυήσουν πραγματικά σε έναν vegan τροπικό τρόπο ζωής. Αν λατρεύεις το raw food και θέλεις και την ευκολία σου, πραγματικά αυτά τα δύο βιβλία τα χρειάζεσαι.

Field Roast: 101 Artisan Vegan Meat Recipes to Cook, Share, and Savor

Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε plant-based και grain-based μπιφτέκια, λουκάνικα και ψητά, με φωτογραφίες που θα σας ανοίξουν την όρεξη.

Chloe Flavor: Saucy, Crispy, Spicy, Vegan

Η superstar vegan chef Chloe Coscarelli έφτιαξε ένα βιβλίο με απολαυστικές, διασκεδαστικές και εύκολες συνταγές για να αποδείξει πως η vegan κουζίνα δεν είναι απλά γευστική, είναι μαγική. Ανάμεσα στις συνταγές θα βρεις από mango-guacamole crunch burgers μέχρι αλατισμένα σοκολατένια chunk cookies.

Modern Vegan Baking: The Ultimate Resource for Sweet and Savory Baked Goods

Το βιβλίο αυτό της διάσημης Gretchen Price είναι η σύγχρονη βίβλος κάθε vegan ζαχαροπλάστη. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Mic drop.

Vegan: The Cookbook

Ο chef Jean Christian Jury δημιούργησε έναν τόμο με 500 vegan συνταγές από ολόκληρο τον πλανήτη. Από το Περού μέχρι τη Γαλλία και την Τυνησία. Αξίζει να το έχεις.

The No Meat Athlete Cookbook: Whole Food, Plant-Based Recipes to Fuel Your Workouts―and the Rest of Your Life

Αν έχεις μία δραστήρια ζωή και είσαι αθλητής τότε ΠΡΕΠΕΙ να το έχεις αυτό το βιβλίο. Είναι ένα φανταστικό go-to guide βιβλίο όχι μόνο για όσους είναι newbie σε αυτό τον τρόπο ζωής, αλλά και γι αυτούς που είναι vegans πολλά χρόνια και μπορεί να έχουν κολλήσει από φαντασία.