Το ότι τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια είναι καταστροφικά για την επιδερμίδα πιστεύω πως είναι κάτι που το ξέρει μέχρι και ο γάτος μου. Αν και υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις την επόμενη μέρα για να επαναφέρεις την υπέρλαμπρη όψη σου, εγώ θα σου πω τρία πράγματα να κάνεις αμέσως μόλις γυρίσεις από την βραδινή σου έξοδο. Σου εγγυώμαι πως αν με ακούσεις, όταν σηκωθείς το πρωί, θα μπορέσεις να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να δεις εσένα.

Βήμα 1ο

Καθάρισε το πρόσωπό σου και αφαίρεσε κάθε ίχνος make up. Ακόμα και αν δεν θέλεις να ρίξεις νερό και να πλυθείς με κάποιο καθαριστικό, τουλάχιστον χρησιμοποίησε μαντιλάκια ντεμακιγιάζ. Με αυτό το τρόπο θα μειώσεις την πιθανότητα να κλείσουν οι πόροι του δέρματός σου και έτσι το πρωί δεν θα σηκωθείς με κάποιο σπυράκι-παράσημο.

Βήμα 2ο

Βάλε μία κρέμα προσώπου που να περιέχει κηραμίδια. Τα κηραμίδια μειώνουν την διαδερμική απώλεια νερού. Με αυτόν τον τρόπο η επιδερμίδα ενυδατώνεται από τους ίδιους της τους πόρους. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό αν λάβουμε υπόψη μας πως το αλκοόλ αφυδατώνει την επιδερμίδα.

Βήμα 3ο

Πάρε ένα ακόμα μαξιλάρι. Το να κοιμάσαι ανάσκελα  με το κεφάλι σου ελαφρώς υπερυψωμένο βοηθά στο να μην κάνουμε κατακράτηση υγρών και έτσι το πρωί δεν ξυπνάς πρησμένη.

 

Κεντρική Φωτογραφία: @amandabrezovsky