Θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να περιποιηθείς το πρόσωπό σου μέσα στο καταχείμωνο, ώστε να είσαι υπέρλαμπρη; Κυρίως μάλιστα αν έχεις ξηρή επιδερμίδα; Παρακάτω σου έχω τι προϊόντα να προτιμήσεις για ολόκληρη την ημέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, από το καθαριστικό μέχρι την κρέμα νυκτός. Δώσε βάση:

Τι ακριβώς είναι η ξηρή επιδερμίδα;

Η ξηρή επιδερμίδα έχει κατεστραμμένο το φράγμα υγρασίας. Το δέρμα μας έχει αόρατες ρωγμές μέσα του και επιτρέπει στην υγρασία να φεύγει και στους ερεθισμούς να έρχονται πιο εύκολα.

Τι να βάζεις το πρωί

Καθαριστική λοσιόν: Θέλουμε μία πολύ ελαφριά καθαριστική λοσιόν που δεν κάνει αφρό.

Toner: Απόφυγε συστατικά όπως SD αλκοόλη 40, μετουσιωμένη αλκοόλη, αιθανόλη και ισοπροπυλική αλκοόλη.

Αντιοξειδωτικό σέρουμ: Χρησιμοποίησε ένα υψηλής δράσης αντιοξειδωτικό σέρουμ (ψάξε για βιταμίνες Ε, Α και C). Με τη χρήση του κατά τη διάρκεια της ημέρας θα βοηθήσεις στο να μη καταστραφεί το κολλαγόνο σου – απλά να έχει και SPF (δείκτη προστασίας από τις υπεριώδεις ακτίνες).

Ενυδατική με SPF: Μία καλή ενυδατική κρέμα με SPF είναι το τελευταίο βήμα στην πρωινή ρουτίνα ομορφιάς σου.

Τι να βάζεις το βράδυ

Καθαριστική λοσιόν και toner: τα ίδια με το πρωί

Serum με Ρετινόλη: Βάλε στη νυχτερινή σου ρουτίνα ομορφιάς ένα serum με ρετινόλη 5 φορές την εβδομάδα. Μπορείς να χρησιμοποιείς serums αντί για κρέμες γιατί έχουν μικρότερα μόρια και μπορούν πιο εύκολα να διεισδύσουν στην επιδερμίδα.

Κρέμα ματιών: Ψάξε για ένα serum ματιών με πεπτίδια γιατί μπουστάρουν τη δραστηριότητα του κολλαγόνου.

Ενυδατική: Κάποια συστατικά που θα ήταν καλό να έχει η ενυδατική σου είναι έλαιο άγριου τριαντάφυλλου, έλαιο οινοθήρα, έλαιο μπουράντζας, φωσφολιπίδια, έλαιο βατόμουρου, έλαιο γλυκού αμυγδάλου και έλαιο jojoba. Όλα αυτά τα συστατικά μιμούνται τα φυσικά λιπίδια στο δέρμα και κάνουν την καλύτερη δουλειά στην αποκατάσταση του φραγμού υγρασίας της επιδερμίδας.

Μερικές συμβουλές ακόμα

Απόφυγε τα σκραμπ, ενώ αν η επιδερμίδα σου είναι εξαιρετικά ξηρή, μπορείς αντί για την ενυδατική που χρησιμοποιείς το βράδυ να βάλεις κάποιο λαδάκι προσώπου.

Φρόντισε όλα τα προϊόντα που αγοράζεις να είναι cruelty free!