“Το να κάνω δηλαδή ένα μπάνιο μετά το γυμναστήριο δεν είναι αρκετό;”, μου λέει η Αντιγόνη καθώς της εξηγώ τις διάφορες ιεροτελεστίες του skincare κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η απάντηση είναι μία: “Φυσικά και όχι”. Και γι αυτό το λόγο, επειδή μπορεί πολλοί να είναι σαν την Αντιγόνη, παραθέτω μερικές χρήσιμες συμβουλές για το τι να κάνουμε όχι μόνο μετά τη γυμναστική, αλλά και πριν και κατά τη διάρκεια, προκειμένου να έχουμε μία υγιή επιδερμίδα.

Πριν τη γυμναστική

Καθαρισμός

Το πρώτο, αλλά ζωτικής σημασίας, βήμα είναι ο καθαρισμός. Αν φοράς makeup, αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, που θα σε προστατέψει από μελλοντικά προβλήματα. Ενώ ιδρώνεις, οι πόροι σου είναι περισσότερο απορροφητικοί. Αν φοράς μία μεσαία έως βαριά στρώση makeup, ο συνδυασμός του με τον ιδρώτα και τη λιπαρότητα μπορεί εύκολα να κλείσει τους πόρους. Για να διασφαλίσεις πως η επιδερμίδα σου είναι τελείως καθαρή πρέπει να την καθαρίσεις.

Tone

Αφού καθαρίσεις την επιδερμίδα σου χρησιμοποίησε κάποιο toner για να σιγουρευτείς πως δεν έχει μείνει ίχνος makeup στην επιδερμίδα σου.

Ενυδάτωση και προστασία

Για να αποφύγεις την πιθανότητα να κλείσουν οι πόροι σου, σου προτείνω να δοκιμάσεις κάποιο ελιξίριο ή κάποια ελαφριά ενυδατική, που ναι μεν θα σε ενυδατώσουν αλλά δεν θα κάνουν την επιδερμίδα σου περισσότερο λιπαρή. Επίσης αν γυμνάζεσαι σε εξωτερικό χώρο, μην ξεχάσεις να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από τις UV χρησιμοποιώντας SPF.

Κατά τη διάρκεια της γυμναστικής

Η νούμερο ένα συμβουλή είναι: μην πιάνεις το πρόσωπό σου όταν βρίσκεσαι στο γυμναστήριο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό κυρίως όταν χρησιμοποιείς τα διάφορα μηχανήματα του γυμναστηρίου, που είναι εκτροφεία βακτηρίων. Όσο πιο λίγο πιάνεις το πρόσωπό σου τόσο το καλύτερο. Και φρόντισε να πλένεις τα χέρια σου πριν και μετά τα workouts σου.

Μετά τη γυμναστική

Χρησιμοποίησε toners και πλύνε το πρόσωπό σου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις τελειώσεις τη γυμναστική είναι να αφαιρέσεις όλο τον ιδρώτα. Ακόμα και αν βιάζεσαι δεν πρέπει να το παραλείψεις αυτό το βήμα. Έχε μαζί σου ένα toner.

Ιδανικά κάνε ένα ντους μέσα στην επόμενη μία ώρα, αλλά αν δεν μπορείς τουλάχιστον σκούπισε το σώμα σου με μία πετσέτα και καθάρισε με toner την επιδερμίδα σου. Άλλαξε τα ιδρωμένα σου ρούχα.

Αν ταλαιπωρείσαι από ακμή στο σώμα σου χρησιμοποίησε κάποιο ειδικό toner που κάνει και για το σώμα. Σκούπισε το σώμα σου με ένα καθαρό μαλακό ύφασμα και μετά ψέκασε το toner στους πόρους του σώματός σου, που υπάρχει το θέμα.

Μείωσε τις κοκκινίλες

Μετά τη γυμναστική είναι σύνηθες για την επιδερμίδα να κοκκινίζει. Προκειμένου να αποφευχθεί η αύξηση των διασταλμένων και σπασμένων τριχοειδών, που έρχονται μαζί με την ηλικία, θα πρέπει να ηρεμήσεις και να απαλύνεις την επιδερμίδα.

Για να συμβεί αυτό ξεκίνα με ένα κρύο ντους ή ρίξε κρύο νερό στο πρόσωπό σου. Αυτό όχι μόνο θα μειώσει τις κοκκινίλες, αλλά θα συνεισφέρει και στην ανάπλαση τον κυττάρων. Η αλλαγή από ζεστό σε κρύο έχει δείξει πως βελτιώνει την ενίσχυση των κυττάρων και ενισχύει την αναγέννηση της επιδερμίδας.

Ενυδάτωση τώρα

Είναι απαραίτητη η ενυδάτωση σε αυτό το σημείο. Μέσα και έξω. Βάλε την αγαπημένη σου ενυδατική στο πρόσωπο σου και πιες οπωσδήποτε νερό να αναπληρώσεις τα χαμένα υγρά. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις την αφυδάτωση, που χειροτερεύει τις φλεγμονές.