Έχω γράψει και στο παρελθόν για το mantra το οποίο μου άλλαξε τη ζωή (μπορείς να το διαβάσεις εδώ) και όπως τότε έτσι και τώρα θα ήθελα να πω ότι τα mantras μας επιτρέπουν να δούμε πως μπορούμε να εκδηλώσουμε και να αξιοποιήσουμε τη δύναμη των προθέσεων και της ενέργειά μας και πως οι θετικές καταφάσεις που λέμε στον εαυτό μας, μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Η επανάληψη ενός mantra είναι επίσης ένα απλός τρόπος να φέρεις όλη την προσοχή στις έμφυτες, θετικές σου ιδιότητες.

Δεδομένου ότι κάθε μάντρα έχει μια ξεχωριστή έννοια και δονείται σε μια μοναδική συχνότητα, θεωρείται επίσης ότι κάθε ένα έχει και ξεχωριστά θεραπευτικά αποτελέσματα. και όχι μόνο πνευματικά, αλλά και σε φυσικό, μοριακό επίπεδο. Όταν τα μάντρα λέγονται δυνατά, οι δονήσεις και οι κινήσεις της γλώσσας υποκινούν ορισμένους από τους αδένες-κλειδιά του ενδοκρινικού συστήματος, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση των ορμονών στο σώμα. Επιπλέον, ο καταπραϋντικός και αρμονικός συνδυασμός του ήχου, της αναπνοής και του ρυθμού, έχει βαθύ αντίκτυπο στο παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, γνωστό και ως το σύστημα “ανάπαυσης και πέψης”. Αυτό, με τη σειρά του, επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό, χαλαρώνει τους μυς στο γαστρεντερικό σωλήνα και ενεργοποιεί την θεραπευτική απόκριση του σώματος. Όταν το φυσικό σώμα είναι άνετο με αυτό τον τρόπο, τότε είναι πολύ πιο εύκολο να συνδεθεί με το μυαλό και τη συνείδησή μας σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

Το σημερινό mantra για το οποίο θα ήθελα να σου μιλήσω είναι το mantra της ευτυχίας.

“Om Paraanandaaya Namaha”, είναι το σανσκριτικό mantra, του οποίου η σύγχρονη εκδοχή είναι “Η ευτυχία είναι επιλογή”. 

Αυτό το μάντρα λειτουργεί ως μία υπενθύμιση ότι η ευτυχία είναι η έμφυτη φύση μας. Γεννηθήκαμε ευτυχισμένοι, πολύ πριν από τις αρνητικές σκέψεις, τις κοινωνικές ετικέτες και τις επιθυμίες που χρωματίζουν την εμπειρία μας πάνω στη Γη. Όταν θυμόμαστε ότι η αληθινή ευτυχία προέρχεται από μέσα μας, η αναζήτηση για εξωτερική και υλική ευτυχία γίνεται περιττή.

Καθώς επαναλαμβάνεις αυτό το mantra, χαμογέλα. Αλήθεια θα σου είναι πολύ δύσκολο να μην νιώσεις χαρούμενος άνθρωπος.

 

Κεντρική Φωτογραφία: @Laurapatriciia