Μία ομιλία μπορεί να εμπνεύσει τους ανθρώπους και να κάνει πολλά μυαλά να σκεφτούν διαφορετικά. Ένα ρήτορας έχει το χάρισμα να πάρει τη σκέψη σου, να την κάνει 1000 κομμάτια και μετά να φτιάξει ένα νέο παζλ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που τεράστιες προσωπικότητες έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς την τέχνη του λόγου προκειμένου να συνδεθούν με το κοινό τους σε ένα άλλο, πιο βαθύ επίπεδο.

Σύμφωνα με μία έρευνα σχετικά με το τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να μεταβούν σε έναν vegan τρόπο ζωής, οι ομιλίες είναι ένας από τους κυρίως λόγους.

Η αλήθεια είναι πως τώρα που το σκέφτομαι πάρα πολύ άνθρωποι μου έχουν μιλήσει για την “Πιο Συγκλονιστική Ομιλία Που θα Ακούσετε Ποτέ” του Gary Yourfosky, ενώ η δική μου, που κάθε φορά που την ακούω με κάνει να ανατριχιάζω είναι του Phillip Wolen.

1. “Η Πιο Συγκλονιστική Ομιλία Που θα Ακούσετε Ποτέ” του Gary Yourfosky

Η συγκεκριμένη ομιλία είναι υπεύθυνη για τη μετάβαση του 8% του ισραηλινού πληθυσμού και εκατοντάδων ανθρώπων στον υπόλοιπο κόσμο.

2. “Your Wake Up Call” του James Aspey

Η ιστορία του Αυστραλού ακτιβιστή James Aspey είναι καταπληκτική. Μιλάει για το πώς κατάφερε να ξεπεράσει τον καρκίνο, πώς από μεγάλους κρεοφάγους έγινε vegan, αλλά κυρίως μιλάει με τρόπο ήρεμο, που αποτελεί παράδειγμα για το πώς ένας vegan πρέπει να μιλάει σε κάποιον που δεν είναι.

3. ” Animals should be off the menu” του Philip Wollen

Μέσα σε 10 μόλις λεπτά ο καταπληκτικός Wollen, ο οποίος είναι πρώην CEO της CitiBank σε κάνει να συνειδητοποιήσεις για πιο λόγο οφείλουμε να σταματήσουμε να καταναλώνουμε ζωικά προϊόντα.