Αν κάνεις yoga ίσως και να το έχεις προσέξει. Η πρακτική αυτή φέρνει μία ευεξία σωματική, πνευματική και συναισθηματική. Μας μαθαίνει να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή και να ρίχνουμε τους ρυθμούς, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο να συνδεθούμε με εμάς  και με τον σύντροφό μας τόσο εγκεφαλικά και σωματικά, όσο και σεξουαλικά.

Το σώμα μας αποκτά μία τόνωση, τα επίπεδα του άγχους μειώνονται και η ενέργειά μας αυξάνεται…το ίδιο και η λίμπιντο. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που έγινε το 2009 “η τακτική πρακτική της yoga βελτιώνει πολλές πτυχές της σεξουαλικής λειτουργίας των γυναικών, ανάμεσά τους η επιθυμία, η διέγερση, ο οργασμό και η γενικότερη ικανοποίηση.

Στάσεις για να δοκιμάσεις

1. Cat-Cow

Εκτός από το να βελτιώνει την κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης, αυτή η απλή αλλά θεραπευτική στάση βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών του πυρήνα – συμπεριλαμβανομένου του πυελικού εδάφους. Η ενεργοποίηση αυτών των μυών “Kegel” είναι υπεύθυνη για την γυναικεία κορύφωση. Κάνοντάς την όχι μόνο θα βελτιώσεις την ελαστικότητα της σπονδυλικής σου στήλης, αλλά μπορείς να συμβάλει στο να έχεις πιο έντονους οργασμούς.

2. Γέφυρα

Αυτή η κλασσική στάση είναι απελευθερωτική, μιας και ανοίγει την καρδιά. Μία τέτοια υπερέκταση βοηθά στην απελευθέρωση της κούρασης και διεγείρει τα επινεφρίδια, δίνοντάς σου μία ζωτικής σημασίας ενεργεία για την ημέρα και τη νύχτα σου.

3.  Happy Baby Pose

Η στάση αυτή ανοίγει τα ισχία, βελτιώνει την ελαστικότητα και χαλαρώνει το νευρικό σύστημα. Επίσης είναι μία πολύ παιχνιδιάρικη στάση.

4. Στάση του παιδιού

Πρόκειται για μία από τις αγαπημένες στάσεις των μαθητών. Κάνοντάς της νιώθεις το στρες και το άγχος να φεύγει και το μυαλό να ηρεμεί, ενώ ταυτοχρόνως καλλιεργείς την εσωτερικότητα. Εφιστά, επίσης, την προσοχή σας στον πυρήνα σου. Όταν είσαι συγκεντρωμένος, χαλαρός και ενδοσκοπικός, είσαι πιο ελεύθερος να απολαύσεις τις εμπειρίες σου.

Διάβασε ακόμα: Τελικά τι είναι καλύτερο για τη λίμπιντό σου; Η διατροφή ή η γυμναστική;

5. Καρέκλα

Αυτή η δυνατή στάση απαιτεί να ενεργοποιήσεις την πύελό σου και το εσωτερικό των μηρών σου. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην αναπαραγωγική περιοχή του σώματός μας.

6. Αετός

Αυτή η στάση βρίσκεται και στο Kama Sutra! Προωθεί τη ροή του αίματος στον τράχηλο (που βοηθά με την κορύφωση)! Ξέρω…πολλά θαυμαστικά.

7. Πεταλούδα

Τεντώνοντας του σεξουαλικούς μεσημβρινούς, αυτή η ήπια στάση μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία και τη ροή του αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα.

 

Κεντρική Φωτογραφία: @shylasvsyoga