Μπορεί να το έχεις ξανακούσει, μπορεί και όχι. Το σίγουρο είναι πώς προκαλεί έκπληξη. Το φυσικό μυστικό για λαμπερά μαλλιά είναι το ξύδι. Άπαξ και ξεκινήσεις να το χρησιμοποιείς πραγματικά θα εκπλαγείς με το πόσο πιο υγιή θα δείχνουν τα μαλλιά σου.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις

Υπάρχει μία πάρα πολύ εύκολη DIY συνταγή, που πραγματικά παίρνει μερικά λεπτά να την ετοιμάσεις και που μόλις χρησιμοποιήσεις αυτό το DIY δημιούργημα στα μαλλιά σου, θα δεις διαφορά από την πρώτη στιγμή. Είναι φανταστικό. Το μηλόξυδο δουλεύει έτσι ώστε να απομακρύνει ανεπιθύμητα πράγματα που υπάρχουν πάνω στα μαλλιά, ενώ επαναφέρει το φυσική pH ισορροπία των μαλλιών και μπορεί να εξολοθρεύσει τα βακτήρια που μπορεί να δημιουργούνται από ό,τι έχει συσσωρευτεί πάνω στην τρίχα εξαιτίας διαφόρων προϊόντων για τα μαλλιά. Το ξέβγαλμα επίσης με ξύδι μπορεί να βοηθήσει στη φαγούρα, στη ξηροδερμία και στην πιτυρίδα.

Τι θα χρειαστείς:

1 μέρος μηλόξυδο

1 μέρος νερό

Οδηγίες

Αναμιγνύουμε το ξύδι και το νερό

Μετά το πλύσιμο με σαμπουάν, βάλε μια ποσότητα από το μείγμα στα μαλλιά σου. Κάνε μασάζ στο κρανίο και άφησέ το για 5 έως 15 λεπτά. Ξέπλυνε με ζεστό νερό και τελείωσε με κρύο.

Δεν χρειάζεσαι μετά conditioner. To μηλόξυδο αφήνει τα μαλλιά μαλακά.

Τι επιπλέον χρειάζεται να ξέρεις

Αρχικά θα μυρίζουν έντονα τα μαλλιά σου, αλλά μετά η μυρωδιά αυτή θα εξασθενίσει αισθητά.

Επανάλαβε το ξέπλυμα μία φορά την εβδομάδα ώστε να διατηρηθεί η λάμψη και η υγεία των μαλλιών.

Μπορείς να το βάλεις το μείγμα σου μέσα σε ένα μπουκαλάκι/ψεκαστήρι και να το φυλάξεις σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος.

Προσοχή, όταν το βάζεις μην σου πέσει στα μάτια.

 

Κεντρική Φωτογραφία: @laurenelizabeth