Από την πρώτη μέρα που μπήκα στη vegan κοινότητα της Αθήνας, γνωρίζω κάθε μέρα ολοένα και πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους, που ο κάθε ένας με τον τρόπο ζωής του μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα. Όταν για παράδειγμα, γνώρισα την Κωνσταντίνα και είδα τις σωματικές της αντοχές και τη δύναμή της, σκέφτηκα πως αυτό το κορίτσι θα έπρεπε να δίνει σεμινάρια περί vegan διατροφής και άσκησης. Μέσα από την Κωνσταντίνα γνώρισα και τον Ηλία. Ο Ηλίας Μαλεσιάδας είναι partner της στο crossfit, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια έχει κόψει κρέας και κάθε ζωικό παράγωγο.

Αν κατασκοπεύσεις λίγο το instagram του θα καταλάβεις πως ο άνθρωπος αυτός έχει μεγάλη δύναμη και αντοχή και κάνει το κλισέ που θέλει τη δύναμη και τη τεστοστερόνη να είναι συνώνυμο της κατανάλωσης κρέατος, να φαίνεται ακόμα πιο αστείο. 

Πόσο καιρό είσαι vegan?
Είμαι Vegan 2 χρόνια και συνεχίζουμε

Πόσες ώρες γυμνάζεσαι τη μέρα, πόσες φορές την εβδομάδα και τι είδους προπόνηση κάνεις; Πόσα κιλά σηκώνεις…τι είναι το πιο σκληρό που έχεις κάνει;
Βάση του καθημερινού μου προγράμματος και ανάλογα το χρόνο που μπορώ να διαθέσω, η διάρκεια της προπόνησής μου μπορεί φτάνει περίπου τις 2,5 ώρες. Το CrossFit και γενικότερα η γυμναστική, μου δίνουν ζωή. Ακόμα και τραυματισμένος κάποτε, θυμάμαι πως κατάφερα να ολοκληρώσω πολύωρες προπονήσεις. Η αλήθεια είναι πως δεν σταματάω ποτέ.

https://www.instagram.com/p/Bpm6_Noit92/?taken-by=elias_malesiadas

Περιέγραψέ μου το φαγητό μιας μέρας;
Το πρωί καταναλώνω βρώμη με γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη, καθώς και φυστικοβούτυρο. Πριν ξεκινήσω τη δουλειά μου θα ετοιμάσω ένα γευστικότατο smoothie με φρούτα εποχής. Το μεσημέρι αλλά και το βράδυ επιλέγω φαγητά με ιδανική ποσότητα πρωτεϊνών και υδατανθράκων, όπως για παράδειγμα φακόριζο με σαλάτα. Επίσης και αρκετά σημαντικό μέσα στην ημέρα καταναλώνω αρκετές μπανάνες και ξηρούς καρπούς.

https://www.instagram.com/p/BpeboQmiO5c/?taken-by=elias_malesiadas

Είδες διαφορά στο σώμα σου και στις αντοχές σου, από τότε που έγινες vegan; Και ποιες είναι αυτές;
Σίγουρα υπάρχουν αρκετές διαφορές τόσο σε αντοχή και δύναμη όσο και στο σώμα μου. Νιώθω και είμαι καλύτερα από ποτέ.

Φαντάζομαι πως θα έχεις συναντήσει αρκετούς ανθρώπους, που θα είναι δύσπιστοι και θα λένε πως σίγουρα παίρνεις σκευάσματα.
Το συναντώ σχεδόν κάθε μέρα και εννοείται προσπαθώ να το αντιμετωπίζω πάντα με χαμόγελο. Η αλήθεια είναι ότι δύσπιστοι πάντα θα υπάρχουν. Δίνω τον καλύτερο μου εαυτό μέσα στα workout ως απάντηση.

https://www.instagram.com/p/BpTvodAgNp0/?taken-by=elias_malesiadas

Τι συμβουλές θα έδινες σε έναν cross-fitter που θέλει να γίνει vegan. Τι να προσέξει, τι να κάνει;
Να ερευνά και να μελετάει προσεκτικά και διαρκώς, τόσο για την διατροφή όσο και για την προσέγγιση των
προπονήσεων του. Γνώση ίσον δύναμη και εξέλιξη για τον ίδιο και για τον πλανήτη.

Έχεις πρότυπα άλλους αθλητές vegan;
Ναι, τον Clarence Kennedy η κατά κόσμον γνωστός ως world’s strongest vegan.