Πολλές φορές ίσως θα έχεις δει κάποιους σούπερ ελαστικούς yogis να φέρνουν τα πόδια πίσω από το κεφάλι τους με την ίδια ευκολία που κάποιος φτιάχνει τσάι, ή ίσως σε κάποιο μάθημα yoga να είχες για διπλανή το κοριτσάκι που παίζει στον Εξορκιστή και κατεβαίνει τις σκάλες κάνοντας γέφυρα. Ίσως όλα αυτά σε αποθαρρύνουν από το να ξεκινήσεις την πρακτική σου στο όμορφο αυτό σύστημα, όμως όπως κάποτε μου είχε πει και ένας δάσκαλος “το να λες πως δεν κάνω yoga, γιατί δεν είμαι ελαστικός, είναι σαν να λες ότι δεν κάνεις μπάνιο, γιατί είσαι αρκετά βρώμικος”.

Και από την άλλη να σου πω ότι ακόμα και αν κάνεις yoga, στόχος δεν είναι να γίνεις το παιδί λάστιχο, αλλά να μάθεις πράγματα και να απολαύσεις το ταξίδι προς τα εκεί. Οπότε αν έχεις κάνει το τεστάκι του να πιάσεις τα δάχτυλα των ποδιών σου και δεν τα έχεις καταφέρει….μάντεψε…μπορείς ακόμα να κάνεις yoga.

Μέσω αυτής θα βοηθήσεις τους μυς σου να μακρύνουν, θα ανοίξει το σώμα σου και θα δημιουργηθεί νέο χώρος, πράγμα το οποίο θα σε βοηθήσει να γίνεις περισσότερο ελαστικός.

Χάρη στην υπέροχη καθιστική ζωή που κάνουμε, οι οπίσθιοι μηριαίοι για την ακρίβεια χάνουν την ελαστικότητά τους και κονταίνουν. Γι αυτό και δεν μπορείς να πιάσεις τα δάχτυλά σου (σε περίπτωση που έχεις την απορία). Ανεξάρτητα, λοιπόν από το αν θα κάνεις ή όχι yoga σίγουρα θα θέλεις να αποκτήσεις ελαστικούς οπίσθιους μηριαίους (πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα δένεις και τα κορδόνια σου χωρίς να χρειαστείς να γονατίζεις).

Δύο απλές ασκήσεις για να κάνεις κάθε μέρα

Κάτω Σκύλος

Καθιστή Μισή Τσιμπίδα