Λατρεύω τον καθαρισμό του προσώπου. Ίσως είναι από τις αγαπημένες μου καθημερινές συνήθειες και πάντα όταν την κάνω σκέφτομαι μία παλιά συνάδελφο, που μου είχε πει ότι το να καθαρίζει το πρόσωπό της είναι η δική της στιγμή. Τώρα την καταλαβαίνω. Είναι μία στιγμή αγάπης απέναντι στην επιδερμίδα σου. Αν και σου έχω πει ένα μυστικό για το τι να κάνεις, σήμερα θα μιλήσω για τρία πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις αν θέλεις ο καθαρισμός σου να έχει αποτέλεσμα.

Τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν καθαρίζουμε το πρόσωπό μας

Λάθος νο1
Δεν κάνουμε καθαρισμό

Ας το παραδεχτούμε παιδιά, μεταξύ μας είμαστε. Μερικές φορές μένεις ξύπνια μέχρι αργά και ενώ έχεις αρχίσει και γλαρώνεις, αντί να κάνεις την κίνηση ματ και να καθαρίσεις το πρόσωπό σου, λες “δεν πειράζει μωρέ. Θα το πλύνω το πρωί”. Όλοι μας το έχουμε κάνει, αλλά αν αυτό γίνει ρουτίνα, τότε μπορεί πραγματικά να αποτελέσει ένα σαμποτάζ για την επιδερμίδα μας. Τα βακτήρια, το αντηλιακό, το makeup, οι ρύποι, η σκόνη, η βρωμιά και τα φυσικά έλαια, που συσσωρεύονται στο πρόσωπό μας κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, σημαίνει πως το να πλένεις το πρόσωπό σου είναι το πιο σημαντικό βήμα της beauty ρουτίνας σου.
Πώς το διορθώνουμε: Πλένουμε το πρόσωπο πρωί και βράδυ, όπως και να ‘χει. Θα παρατηρήσεις μία λάμψη εκθαμβωτική! Αλήθεια!

Λάθος νο2
Πλένουμε το πρόσωπό μας με ζεστό νερό

Μπορεί εσύ να νομίζεις ότι το να πλένεις με ζεστό νερό το πρόσωπό σου, του κάνεις καλό (και ξυπνάς και πιο μαλακά), παρόλα αυτά θα σε συμβούλευα να κόψεις αυτή την επιθυμία. Όπως τα περισσότερα ευαίσθητα σημεία του σώματός σου, η επιδερμίδα του προσώπου σου έχει ένα φυσικό φράγμα λιπαρότητας, που διατηρεί την ακεραιότητα του δέρματος. Όχι μόνο μπορεί το ζεστό νερό να καταστρέψει αυτό το προστατευτικό φίλτρο, μπορεί επίσης να προκαλέσει διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και να προκαλέσει θραύσεις στο λεπτό δερματικό ιστό μας. Όλα αυτά μπορούν δυνητικά να οδηγήσουν σε παρενέργειες όπως ξηρότητα ή φαγούρα.
Πώς το διορθώνουμε: Πλένουμε το πρόσωπό μας με χλιαρό προς το κρύο νερό. Δεν προκαλεί καμία βλάβη.

Λάθος νο3
Χρησιμοποιούμε καθαριστικό προσώπου για να βγάλουμε το makeup

Μισό λεπτό να σου πω γιατί είναι λάθος να χρησιμοποιείς καθαριστικό προσώπου για να βγάλουμε το makeup: 1) πολλά προϊόντα μακιγιάζ είναι αδιάβροχα, ανθεκτικά στον ιδρώτα ή  “long-wear”, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τα βασικά καθαριστικά προσώπου δεν μπορούν να τα απομακρύνουν εντελώς. 2) Τα καθαριστικά νερά με βάση το νερό δεν μπορούν να καθαρίσουν καλά τα αντηλιακά και το βαρύ μακιγιάζ, που είναι λιπαρά αρκετά.
Πώς το διορθώνουμε: Αφαίρεσε τα προϊόντα που δημιουργούν λιπαρότητα με ένα καθαριστικό με βάση το λάδι, πριν χρησιμοποιήσεις ένα καθαριστικό αφρού για να αφαιρέσεις τους ρύπους και τυχόν άλλες βρωμίτσες που έχουν ως βάση το νερό, όπως σκόνη και ιδρώτα.