Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για την υγεία των φυτών εσωτερικού χώρου είναι να κρατάμε τα φύλλα τους καθαρά, χωρίς σκόνη πάνω τους. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπου τα παράθυρα είναι κλειστά, αυξάνεται η σκόνη και η εσωτερική “ρύπανση”. Η σκόνη και η βρωμιά που σχηματίζεται πάνω στα φύλλα μπορεί να μειώσουν την ποσότητα φωτός που λαμβάνουν τα φυτά μας και σε συνδυασμό με το ότι οι μέρες είναι ολοένα και πιο μικρές, αυτό αποτελεί πρόβλημα.

Γι αυτό και εβδομάδα παρά εβδομάδα απαλά με ένα μαλακό πανάκι να αφαιρείς τη σκόνη από τα φύλλα και για extreme καταστάσεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις νερό με μία-δύο σταγόνες χυμό λεμονιού, όπου θα βρέχεις το πανάκι και μετά θα καθαρίζεις.

Το να διατηρούμε την υγεία των φυτών κατά τη διάρκεια του χειμώνα παίρνει λίγη περισσότερη προσπάθεια, αλλά αξίζει τον κόπο. Έρευνες έχουν δείξει πως τα φυτά εσωτερικού χώρου βοηθούν στο να διαχειριστούμε και να παλέψουμε την εποχιακή συναισθηματική διαταραχή. Αν νιώθεις πως σου έρχεται και ότι τα βάφεις όλα στο χρώμα που μισούσες, πάρε ένα φυτό. Έχω βρει και ένα καταπληκτικό μαγαζάκι να σου συστήσω!

 

Κεντρική Φωτογραφία:@szafasztywniary