Τα μαύρα στίγματα είναι στην πραγματικότητα φραγμένα θυλάκια τρίχας που είναι γεμάτα από υπερβολικό σμήγμα. Η υπερχείλιση του σμήγματος προκαλεί την οξείδωση του δέρματος στο ανώτερο στρώμα των πόρων μας, με αποτέλεσμα να έχουμε μαύρα στίγματα. Όπως έχω γράψει και παλιότερα, υπάρχουν διάφορα συστατικά που θα σε απαλλάξουν από τα μαύρα στίγματα, ωστόσο αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, μπορείς να βάλεις στο παιχνίδι πιο απαλά βότανα και συγκεκριμένα τα αιθέρια έλαιά τους.

Μερικές χρήσιμες οδηγίες – βήματα για σωστή εφαρμογή των αιθέριων ελαίων:

1. Ξεκίνα με ένα καθαριστικό λαδάκι. Μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, αλλά το να χρησιμοποιείς λαδάκι για την απομάκρυνση της λιπαρότητας είναι στην πραγματικότητα μία απίστευτα αποτελεσματική μέθοδος για τον καθαρισμό των πόσων, ιδιαίτερα των μαύρων στιγμάτων. Βάλε μία σταγόνα αιθέριο έλαιο γερανιού και μία σταγόνα τεϊόδενδρου σε μία κουταλιά της σούπας με λάδι καρύδας και κάνε μασάζ στο πρόσωπό σου, εκτός από την περιοχή των ματιών, μετά σκούπισε με ένα καθαρό ζεστό κομμάτι ύφασμα.

2. Όλα στον ατμό. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλε πολύ ζεστό νερό και τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας με δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο γλυκού πορτοκαλιού. Πλησίασε το κεφάλι σου πάνω από το μπολ και σκέπασέ το με μία πετσέτα. Κλείσε τα μάτια σου και πάρε πέντε βαθιές αναπνοές. Κράτα το πρόσωπό σου πάνω από το μπολ μέχρι τέσσερα λεπτά, ανάλογα με το πώς αισθάνεσαι. Η ζέστη από τον ατμό θα βοηθήσει να ανοίξουν οι πόροι και να απαλλαχθεί η επιδερμίδα σου από τη βρωμιά και τη λιπαρότητα που συνδέεται με τα μαύρα στίγματα. Ανοίγοντας τους πόρους βοηθά στο να απομακρυνθεί το σμήγμα πιο αποτελεσματικά.

3. Βάλε ένα toner. Χρησιμοποιώντας λίγο βαμβάκι (ιδανικά οργανικό), ανακάτεψε ζεστό νερό με μία σταγόνα από από αιθέριο έλαιο grapefruit και μία σταγόνα λεβάντας, για να καθαρίσεις το πρόσωπο μετά τον καθαρισμό. Αυτό βοηθά να απομακρυνθεί οποιαδήποτε λιπαρότητα και βρωμιά από τους πόρους, που άνοιξαν με τον ατμό και επίσης βοηθά στην πρόληψη φλεγμονής και περαιτέρω συσσώρευσης βακτηρίων στο δέρμα. Χρησιμοποίησε ένα έως τρία pads από βαμβάκι για να βεβαιωθείς ότι το πρόσωπο παραμένει καθαρό και φρέσκο και βεβαιώσου ότι έχεις σκουπίσει την περιοχή γύρω από τη μύτη, το πηγούνι και το μέτωπο, όπου τα μαύρα στίγματα εμφανίζονται περισσότερο.

Κεντρική Φωτογραφία: @theunidenticals