Άλλοι τρέχουν για να γυμναστούν, άλλοι γιατί τους γεμίζει αυτοπεποίθηση και άλλοι γιατί το βλέπουν ως έναν τρόπο να απαλλαχθούν από το άγχος της καθημερινότητας. Αν όμως εσύ ανήκεις σε αυτούς που θέλουν να ξεκινήσουν το τρέξιμο για να χάσουν βάρος, τότε οι παρακάτω μικρές συμβουλές θα σου φανούν χρήσιμες.

Αλλά πρώτα να ξεκαθαρίσουμε το εξής: το τρέξιμο δεν είναι πάντα ένας αποτελεσματικός τρόπος να αδυνατίσεις. Γι αυτό και πρέπει να δώσεις βάση σε αυτά:

Απόφυγε να πάρεις βάρος

Με το τρέξιμο καις θερμίδες, πράγμα το οποίο σημαίνει πως το σώμα σου θα πεινάει και ίσως ξεκινήσεις να τρως περισσότερο απ’ ό,τι συνηθίζεις. Το αποτέλεσμα για πολλούς νέους δρομείς είναι να βάζουν βάρος αντί να χάνουν. Για να το αποφύγεις αυτό, προσπάθησε να τρέχεις για 30 λεπτά αντί για 60. Το πιο μικρό workout θα σε κρατήσει σε φόρμα, θα σε βοηθήσει να κάψεις θερμίδες και θα σε ετοιμάσει για κάποιον αγώνα, στον οποίο θέλεις να πάρεις μέρος – αλλά δεν θα σε κάνει να θέλεις να φας σαν τον Οβελίξ.

Μέτρα τις θερμίδες που καις

Ενάμιση χιλιόμετρο τρεξίματος σημαίνει 100 θερμίδες κάψιμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χάνεις κιλά κάθε φορά που θα τρέχεις χιλιόμετρα. Το να τρέχεις περισσότερο σημαίνει πως θα πεινάς και περισσότερο. Το επίπεδο της έντασης ή της ανηφόρας είναι αυτά που αυξάνουν την ποσότητα των θερμίδων που καις. Το σώμα σου επίσης θα είναι κουρασμένο, οπότε να περιμένεις πως ίσως κοιμάσαι και περισσότερο. Όλα αυτά βοηθούν στην απώλεια βάρους. Αν έχεις μία ισορροπημένη διατροφή και προσπαθείς να διατηρήσεις την πρόσληψη θερμίδων, τότε ενώ θα γίνεσαι πιο fit, ταυτοχρόνως θα χάνεις και κιλά.

Κεντρική Φωτογραφία: @yulia.kanakina