Μιας και βρέθηκα στη Χαλκίδα για να διδάξω yoga στον Καθρέφτη Τεχνών & Ιδεών, σκέφτηκα ότι θα ήταν μία πάρα πολύ ωραία ιδέα να αναζητήσω vegan πραγματάκια, αρχικά για να φάω (ε παιδιά συγνώμη αλλά είχα ξυπνήσει από τις 6 το πρωί) και κατά δεύτερο για να μοιραστώ μαζί σας.

Με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα πως τα πράγματα εκεί είναι αρκετά πίσω, αν και η απόσταση από την Αθήνα δεν είναι αρκετά μεγάλη. Ωστόσο, είπα να μην απογοητευτώ ακόμα και όταν η ευγενέστατη νέα σερβιτόρα, ενώ της είπα ότι δεν θα ήθελα καθόλου γάλα στον καφέ μου και δεν θα ήθελα να φάω κάτι που να έχει ζωικά, μου έφερε καφέ φίλτρου με δύο ατομικές μεριδούλες εβαπορέ και ένα σαντουιτσάκι με φέτα συνοδευόμενο από σαλάτα με μαγιονέζα.Έτσι, λοιπόν, δεν το έβαλα κάτω και συνέχισα να ρωτάω, μέχρι που κάποια στιγμή το αυτί μου έπιασε κάτι για ένα παντοπωλείο που πουλάει φυτικά τυριά, έχει ποικιλία από φυτικά γάλατα και διαθέτει διάφορα άλλα vegan καλούδια. Ευθύς και ζήτησα να με πάνε, να το δω και να αγοράσω το κατιτίς μου.

Το Τι…Μπαχάρια; (μετά το έπιασα το λογοπαίγνιο) βρίσκεται στην Ερμού 15. Είναι ένα όμορφο παντοπωλείο, που λειτουργεί 5 χρόνια τώρα.

Στα ράφια του θα βρεις μεταξύ άλλων βούτυρα από ξηρούς καρπούς, υπερτροφές, φυτικές πρωτεϊνες, διάφορα μανιταροπροϊόντα – από λιαστή ντομάτα με μαύρη τρούφα μέχρι γλυκό κανθαρέλα – χαρουποκαφέ, καφέ από ρεβύθι, όσπρια, πράσινο τσάι με chia, χαρουποκούλουρα και όντως πουλάει και διάφορα φυτικά γάλατα και φυτικά τυριά. Δεν είναι υπερβολή να πω ότι στα ράφια του θα βρεις μέχρι και αναδευτήρα για matcha.

Βρήκα ακόμα και προϊόν, που δεν έχω δει εδώ στην Αθήνα, και είναι vegan powdered φυστικοβούτυρο του Dr. Zaks, όπου την ανακατεύεις με νερό και πίνεις  (την οποία και εννοείται πως την πήρα).

Αν λοιπόν κάποια στιγμή σε βγάλει ο δρόμος σου στην Χαλκίδα, τώρα ξέρεις. Πηγαίνεις στο Τι…Μπαχάρια; και αφήνεις τον Χάρη να σε εξυπηρετήσει. Το κατάστημα διαθέτει και online shop!