Η Hilaria Baldwin είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, είναι σύζυγος του Alec Baldwin, και είναι μία από τις πιο επιτυχημένες δασκάλες της yoga αυτή τη στιγμή στην Αμερική. Πέρα από όλα αυτά γνωρίζει και την κίνηση αυτή, που σύμφωνα με τα λεγόμενά της πρέπει να την κάνουμε κάθε μέρα και ο λόγος είναι ότι με αυτό τον τρόπο γυμνάζουμε το μυ του πυελικού εδάφους.

Γιατί είναι σημαντικό να γυμνάζουμε το μυ αυτόν; Γιατί κάνουμε καλύτερο σεξ, γιατί έχουμε καλύτερο έλεγχο της ουροδόχου κύστης μας, γιατί έχουμε ένα πιο fit κορμί (κοιλιακούς πέτρα), ένα πιο νεανικό κορμί και μεγαλύτερη αντοχή. Ενώ για τις γυναίκες συγκεκριμένα, η εκγύμναση αυτού του μυ τις κάνει να έχουν μία πιο εύκολη γέννα και ανάκαμψη.

Η άσκηση λοιπόν είναι αυτή:

Ξαπλώνεις ανάσκελα με τα πόδια ψηλά και ελαφρώς ανοιχτά. Σηκώνεις το στήθος και τους ώμους από το έδαφος με τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι και ανασηκώνεις την ουρά σου ελαφρώς και αυτή. Η αίσθηση που έχει είναι σαν αυτή όταν κατουριέσαι και κρατιέσαι (οι yogis αυτό το λέμε mula bandha).

Μόλις νιώσεις το κάψιμο, χαμήλωσε αργά αργά τη λεκάνη και το κεφάλι σου πίσω στο έδαφος. Και αν η κοιλιά σου φουσκώνει κατά τη διάρκεια της άσκησης, ρούφα την προς τη σπονδυλική σου στήλη.

Χρειάζεται να κάνεις τρία σετ των 10 και αν θέλεις (και σε τσιμπάει η μέση) μπορείς να λυγίσεις ελαφρώς τα γόνατα.