Έβαλα ξυπνητήρι, έκανα το μπανάκι μου, φόρεσα τα καλοκαιρινά μου (συγνώμη φθινόπωρο #notsorry) και 11 το πρωί ήμουν ήδη στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, διότι σήμερα μέχρι τις 11 το βράδυ συμβαίνει το Vegan Life Festival, το οποίο πέρυσι συγκέντρωσε 12.500 κόσμο και φέτος αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερο (άρα έπρεπε να προλάβω να φάω κάτι ).

Ακόμα και αν δεν είσαι vegan έχω να σου δώσω μερικούς λόγους να έρθεις εδώ σήμερα. Αλλά πριν αρχίσω να σου τους απαριθμώ να σου υπενθυμίσω πως η είσοδος είναι δωρεάν!

Έχουμε και λέμε:

1. Για να δοκιμάσεις τα wraps του Peas με homemade σεϊτάν και φρέσκα λαχανικά και να γνωρίζεις ίσως από τις πιο αγαπημένες ομάδες της vegan κοινότητα, την ομάδα των Μπιζελιών #givepeasachance

2. Για να απολαύσεις τα vegan spring-rolls και το μπεργκεράκι με κινόα, πατάτα και ρεβύθι (είναι αυτά που τα κρατάω διπλά στην κεντρική φωτό) από την κουζίνα του Crudo.

3. Για να φας vegan παγωτό από τo fullSPOON. Δοκίμασε το φιστίκι και θα με ευχαριστείς.

4. Για να γνωρίσεις από κοντά την ομάδα των πιο επικολυρικών nut butters, Kiss The Earth, από την Χίο, και να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τα προϊόντα τους. Φύγε παίρνοντας μαζί σου το φουντουκοβούτυρο με το κακάο.

5. Για να φας επιτέλους το πιο ωραίο Acai Bowl.

6. Για να γνωρίσεις τον τατουατζή της Αθήνας με τα vegan μελάνια. Τον Γιάννη Μπαρουξή από το Popeye Loves Olive.

7. Για να πάρεις vegan καλούδια από το 1ο vegan market της Αθήνας, το αγαπημένο μου Bamboo Vegan.

8. Για να κλείσεις ραντεβού στον vegan μπαρμπέρη σκυλιών (χρησιμοποιεί vegan σαμπουάν για σκύλους και τους δίνει και vegan λιχουδιές), τον καταπληκτικό Βασίλη Πορτοκάλη από το The Barking Barber.

9. Ήξερες ότι υπάρχει vegan λογοτεχνία; Και όμως! Γνώρισε τον συγγραφέα Χρήστο Γεωργιάδη, ο οποίος έχει μάλιστα κάνει τις μεταφράσεις και σε πολλά vegan ντοκιμαντέρ.

10. Για να μάθεις τα πάντα για το Free and Real. Το μέρος που κάποια στιγμή θα θέλεις να επισκεφτείς.

11. Να δοκιμάσεις τα γλυκά τον Vegan Fairies. Ω vegan θεοί θα μείνω για πάντα στρουμπουλή.