Σε πολλές γυναίκες αρέσει να φαίνονται αψεγάδιαστες ακόμα και στον ύπνο τους, πόσο μάλλον όταν ταξιδεύουν με αεροπλάνο και θέλουν να δείχνουν flawless και όχι ταλαιπωρημένες. Ωστόσο, το να φοράς makeup όταν βρίσκεσαι στους αιθέρες είναι καλή επιλογή για την επιδερμίδα σου; Με πολύ απλά λόγια: όχι δεν είναι. Οι περισσότεροι δερματολόγοι προτείνουν να ταξιδεύεις με ένα φρέσκο, καλά ενυδατωμένο πρόσωπο και οι λόγοι είναι αρκετοί.

Μιας και ο αέρας μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου έχει πολύ μικρό ποσοστό υγρασίας (έχεις μόλις 20%), το δέρμα τείνει να ξεραίνεται. Το ξηρό δέρμα οδηγεί στην υπερέκκριση λιπαρότητας και όταν αυτή η λιπαρότητα συνδυαστεί με ένα βαρύ foundation, σε συνδυασμό με τη σκόνη και τα περιβαλλοντικά υπολείμματα, δημιουργείς την τέλεια συνθήκη για ένα κακό δέρμα μετά την πτήση.

Πολλές από εμάς μας αρέσει να καλύπτουμε τυχόν ατέλειες, που θεωρούμε πως έχουμε με foundation και concealer, αλλά αν δεν αισθάνεσαι άνετα να ταξιδέψεις χωρίς make-up, χρησιμοποίησε μία cruelty-free ενυδατική που δεν κλείνει τους πόρους και έχει χρώμα και SPF. Θα σου δώσει κάλυψη χωρίς να βαρύνει το πρόσωπό σου, όπως θα έκανε ένα foundation.

Αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις φουλ φυσική, τότε προετοίμασε την επιδερμίδα σου με υαλουρονικό οξύ και αντηλιακή προστασία.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάσαι για να έχεις ένα υγιές δέρμα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών είναι να ενυδατώνεσαι από μέσα προς τα έξω. Πίνε πολύ νερό και φάε φρούτα και λαχανικά.  Και μην ξεχάσεις πως μόλις φτάσεις στον προορισμό σου και στο δωμάτιό σου να πλύνεις το πρόσωπό σου.