Και ενώ όλες οι μορφές άσκησης κάνουν πάρα πολύ καλό στο σώμα σου, κυρίως όσο μεγαλώνεις και ωριμάζεις, μία συγκεκριμένη κάνει πραγματικά τη διαφορά στην ευζωία σου και αυτή δεν είναι άλλη από τα βάρη.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obesity, ένας αποτελεσματικός τρόπος να αποτρέψεις την ζυγαριά να πάρει τα πάνω της και να διατηρήσεις όμως τη μυική σου μάζα είναι να βάλεις τα βάρη στη ρουτίνα σου. Ενώ όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα έχασαν βάρος κόβοντας θερμίδες, αυτοί που έκαναν ασκήσεις με βάρη αντί να περπατάνε (ή να μην κάνουν καθόλου γυμναστική) είχαν καλύτερα αποτελέσματα: στο τέλος του πειράματος, οι περιπατητές έχασαν 2 περίπου κιλά σε μύες και 7 κιλά σε λίπος ενώ αυτοί που σήκωναν βάρη έχασαν περίπου 1 κιλό σε μύες και 8 κιλά σε λίπος.

Το περπάτημα είναι μία καταπληκτική άσκηση, το λέει και η υπεύθυνη της έρευνα Δρ. Kristen M. Beavers, στις New York Times, “αλλά δυστυχώς μαζί με την απώλεια βάρους φέρνει και απώλεια μυικής μάζας”.

Οπότε, φυσικά και το περπάτημα αξίζει να το συνεχίσεις, αλλά όσα τα χρόνια περνούν καλό είναι να βάζουμε και βάρη στη ρουτίνα γυμναστικής μας για καταπληκτικά αποτελέσματα και δυνατό σώμα.

Και όπως έχω γράψει και παλιότερα η ενδυνάμωση με βάρη είναι και ο καλύτερος τρόπος εκγύμνασης για τις γυναίκες