Πόσες φορές έχει τύχει να ξυπνήσεις το πρωί και να νιώθεις ελαφρώς περίεργα το στομάχι σου; Τι μπορείς να κάνεις αν σου συμβεί αυτό; Δύο πάρα πολύ απλά πράγματα τα οποία σίγουρα θα σε ανακουφίσουν:

Πιες ρόφημα με τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι μία από τις πιο συνηθισμένες θεραπείες για στομαχόπονους και όχι άδικα. Το να πιες ένα φλιτζάνι τσαγιού ρόφημε τζιντζερ, μπορεί να ανακουφίσει το στομάχι σου, να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα αν νιώθεις ναυτία ή τάση προς εμετό και να σε ανακουφίσει από τη διάρροια.

Για να φτιάξεις ρόφημα με τζίντζερ απλά βάζεις μερικές κουταλιές της σούπας φρέσκο ξύσμα της διάσημης αυτής ρίζας σε ένα φλιτζάνι βραστού νερού και το αφήνουμε να κρυώσεις για πέντε με εφτά λεπτά.

Μαλάκωσε το στομάχι με αλόη βέρα

Η αλόη είναι ευρέως γνωστό πως βοηθά στη θεραπεία κοψιμάτων, δερματικών προβλημάτων, αν έχεις κάτσει πολύ ώρα στον ήλιο το καλοκαίρι, αλλά αυτό το φυτό είναι θαυματουργό και τα προβλήματα του στομαχιού.

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές στο χυμό της αλόης βοηθούν στο να μειωθούν οι γαστρεντερικές φλεγμονές και έχουν αποδεχθεί ωφέλιμες σε όσους πάσχουν από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.