Και ενώ εδώ έχει γίνει θέμα συζήτησης η vegan καμπάνια σε συρμό του Μετρό και έχει ξεσηκωθεί σάλος αντιδράσεων από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, σε έναν μακρινό πλανήτη που λέγεται Νέα Υόρκη μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως βλέπει στον βιγκανισμό το μέλλον και γι αυτό επενδύει.

Η πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, που την ξέρουν και οι πέτρες, η Google, κάνει ακόμα ευκολότερο σε κάποιον να βρει ένα vegan εστιατόριο. Η διαφήμιση, η οποία τονίζει πόσο εύκολο είναι να βρεις vegan φαγητό μέσω του νέου της feature, που λέγεται “Explore“,  και το οποίο έκανε την εμφάνισή του το καλοκαίρι του 2018, εντοπίστηκε στον πιο πολυσύχναστο σταθμό της Νέας Υόρκης και επί της ουσίας παραπέμπει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν τα vegan εστιατόρια.

Οι καιροί αλλάζουν και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Δεν είναι βέβαια καθόλου τυχαίο που η Google έβαλε εκεί μία τέτοια διαφήμιση. Νωρίτερα φέτος, η PETA βαθμολόγησε την  Νέα Υόρκη και την κατάταξε ως τη δεύτερη πιο vegan friendly πόλη των ΗΠΑ, ακριβώς μετά το Λος Άντζελες. “Η πόλη των ονείρων είναι ένα vegan όνειρο που βγαίνει αληθινό”, έγραψε ο οργανισμός.