Πρόσφατα μιλούσα με τη φίλη Κωνσταντίνα και της έλεγα, πως ακόμα δεν έχω βρει το μέρος που θα ικανοποιήσει την όρεξή μου για γλυκό – αν και για να είμαι ειλικρινής, από τότε που έγινα vegan σαν κάπως να μειώθηκε η ανάγκη μου για ζάχαρη (δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται κάπου ή απλά είναι τυχαίο). Όπως και να ‘χει αν είσαι μία φορά γλυκατζού, είσαι κατά κάποιο τρόπο πάντα γλυκατζού και μία στις τόσες θέλεις να το ρίχνεις έξω.

Η απάντηση της Κωνσταντίνα έπεσε, που λες, σαν κεραυνός πάνω μου. “Στο Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ έχει vegan γλυκά!”. Αλήθεια τώρα; Πού ζω τόσο καιρό; Έτσι, λοιπόν, σήμερα που βρέθηκα προς τα μέρη εκείνα του Ψυρρή, είπα να κάτσω σε ένα από τα τραπεζάκια του φημισμένου γλυκατζίδικου και να πάθω overdose γλύκας.

Όντως το vegan menu του Σερμπετόσπιτου της Νάνσυ έχει ζουμερό κέικ από γάλα καρύδας και φυτική πραλίνα, ταμάμ σοκολατας με φύλλα μπακλαβά και μαύρη σοκολάτα ανάμεσα στις στρώσεις, κλασσικό μπακλαβά και κανταϊφι, σαραγλάκια και φωλιές από φύλλο μπακλαβά με αγριοκέρασο. Και οι τιμές τους σούπερ ικανοποιητικές δεδομένου ότι ένα γλυκό είναι τόσο μεγάλο που μπορούν να το μοιραστούν δύο άτομα.

Δοκίμασα το πρώτο και ομολογώ πως μου άρεσε πάρα πολύ δεδομένου ότι η γεύση της καρύδας μου γέμισε το στόμα (σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες τρελαίνομαι για καρύδα). Και η φυτική πραλίνα ήταν εξίσου ωραία, αν και για να είμαι ειλικρινής θα ήθελα να είναι πιο λίγη – βέβαια γούστα είναι αυτά.

Όπως και να ‘χει το ζουμερό κέικ με γάλα καρύδας από το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ είναι “Approved by Lady Papaya” 

Πλ. Ηρώων 1, Αθήνα
2103211323
Facebook Page