Οχτώ ώρες την ημέρα μας τις περνάμε σαν την ωραία κοιμωμένη. Αυτό θα πει πως το 1/3 της ζωής μας είμαστε στο κρεβάτι μας και βλέπουμε προβατάκια. Ο ποιοτικός και ο αναζωογονητικός όμως ύπνος για να συμβεί χρειάζεται να κοιμόμαστε και σε ένα περιβάλλον που δεν είναι τοξικό. Και αν δεν ξέρουμε από πού να ξεκινήσουμε, ας ξεκινήσουμε από τα παρακάτω:

Από τι είναι φτιαγμένο το στρώμα σου; Τα περισσότερα στρώματα και μαξιλάρια είναι φτιαγμένα από αφρό πολυουρεθάνης (που είναι αφρός από πετροχημικές ουσίες). Επειδή ο αφρός πολυουρεθάνης είναι εξαιρετικός εύφλεκτος, είναι “ποτισμένος” με επιβραδυντικά φλόγας, τα οποία συνδέονται με ενδοκρινική διαταραχή, χαμηλότερο IQ, υπερκινητικότητα, προβλήματα γονιμότητας, δυσλειτουργία του θυροειδούς και καρκίνο.

Πόσο καθαρά είναι τα σεντόνια σου; Σεντόνια που λένε στις ετικέτες του, πως δεν χρειάζονται σίδερο συχνά έχουν φινίρισμα φορμαλδεϋδης και η φορμαλδεϋδη είναι γνωστό ότι είναι καρκινογόνα.

Αναζήτησε στρώματα, μαξιλάρια και σεντόνια φτιαγμένα από οργανικό βαμβάκι (να ξέρεις πως τα φυσικά υλικά, όπως το βαμβάκι, είναι λιγότερο εύφλεκτο από τον αφρό πολυουρεθάνης, οπότε δεν χρειάζεται τα επιβραδυντικά φλόγας) και φυσικό λάτεξ, που δεν έχει αναμειχθεί με χημικά. Μπορεί λιγάκι να δυσκολευτείς με το στρώμα, αλλά συνήθως όταν μία εταιρεία έχει στρώματα από οργανικά υλικά το λέει.