Εντάξει, ο τίτλος θα μπορούσε να είναι και κάτι του τύπου “….κάθε φορά που νιώθεις ανασφάλεια” ή “…κάθε φορά που σε έχεις χάσει” ή “….που νιώθεις μπερδεμένος”, αλλά νομίζω πως αυτό το “δεν ξέρεις τι σου γίνεται ” μπορεί ο καθένας να το καταλάβει και συγκαταβατικά να κουνήσει το κεφάλι του και να σκεφτεί “ξέρω ακριβώς τι εννοείς”.

Για όταν, λοιπόν, σου συμβαίνει αυτό, πρώτον και πιο σημαντικό, πάρε ανάσες – βαθιές, απολαυστικές και χορταστικές – και μετά κάνε τις ακόλουθες τρεις ερωτήσεις στον εαυτό σου:

Ποιος είμαι; Για να εξερευνήσεις ποιος είσαι, πέρα από τις ταμπέλες που σου έχει βάλει η κοινωνία (μητέρα, αδερφή, σύζυγος, καριερίστας). Με μεθόδους διαλογισμού μπορείς να βιώσεις την ουσία των πραγμάτων – το ήσυχο αυτό μέρος μέσα σου, όπου οι σκέψεις ηρεμούν και που έρχεσαι κοντά με τη δική σου παρουσία, τον βαθύτερο εαυτό σου.

Τι θέλω; Για να εξερευνήσεις τις πιο βαθιές σου επιθυμίες. Ποιες είναι οι ποιότητες που θέλεις στη ζωή σου – αγάπη, επαφή, έμπνευση, να εκπληρώσεις κάποιον σκοπό;

Πώς μπορώ να συνεισφέρω; Για να εξερευνήσεις πώς μπορείς να βοηθήσεις στην κοινωνία όπου ζεις και στον πλανήτη. Ο καθένας μας έχει την ικανότητα να υπηρετήσει – ως γονέας, ως συνεργάτης, ως φίλος, ηγέτης ή μέλος της κοινωνίας.

Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Νιώσε ευγνωμοσύνη και αναρωτήσου ποιος είσαι. Αυτά τα λεπτά μπορεί να γίνουν μία δυνατή πρακτική, που θα επαναφέρει το νου σου πίσω στον κέντρο και στο τώρα, όταν αυτός πάει να παρασυρθεί από τις σκέψεις.

 

Κεντρική Φωτογραφια: @agipsyinthekitchen