Το έχουμε πολλάκις και σίγουρα το έχεις ακούσει ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου εκτός του ότι καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και την ηρεμούν, μπορούν να κάνουν το μυαλό σου περισσότερο δημιουργικό. Εκτός, λοιπόν, από το σπίτι σου, μπορείς να βάλεις φυτά και στο γραφείο, που δουλεύεις. Και μην ανησυχείς ότι δεν έχεις πολύ φως ή δεν έχεις πολύ χρόνο να τα περιποιηθείς, διότι σου βρήκα φυτά που αντέχουν και σε χαμηλό φωτισμό και δεν θέλουν και τρομερή συντήρηση. Σημείωνε στη λίστα:

Πόθος

Εκατομμύρια γραφεία σε ολόκληρο τον κόσμο το προτιμούν. Προφανώς και το γραφείο του αφεντικού σου. Το προτιμά και η Madame Ginger για την κουζίνα της. Έχει πολύ όμορφο και ζωηρό πράσινο χρώμα. Δεν χρειάζεται πολύ φως για να μεγαλώσει, ενώ μεγαλώνει και πάρα πολύ γρήγορα.

Μελισσόχορτο

Τα πάει πολύ καλά με το direct φως όσο και με τις σκιερές περιοχές. Είναι ανθεκτικό και δεν πεθαίνει εύκολα (θέλει βέβαια συχνό πότισμα), ενώ το άρωμά του, σύμφωνα με μελέτη, σου φτιάχνει τη διάθεση.

Κάκτος

Τι να πρωτοπεί κανείς για τα αριστουργήματα αυτά τις φύσης, που φτάνουν μέχρι και τα 2.000 διαφορετικά είδη. Συνήθως είναι μικρά, χωράνε και στα πιο στενά ράφια, θέλουν απίστευτα λίγο νερό και προσοχή και έχουν τόσα διαφορετικά σχήματα.

Χλωρόφυτο

Καταφέρνει και επιβιώνει σε λίγο φως και πολύ σκιερές περιοχές και μπορεί να μείνει χωρίς πότισμα για μία με δύο μέρες. Είναι πολύ εύκολο στη μεταφύτευση (άρα μπορεί να έχει και ο συνάδελφός σου) και καθαρίζει και την ατμόσφαιρα. Συγκεκριμένα, μελέτη του Πανεπιστημίου της Χαβάη στη Manoa ανέφερε πως το φυτό αυτό είναι ένας από τους καλύτερους φυσικούς τρόπους, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, για την απομάκρυνση των “πτητικών οργανικών χημικών ουσιών / ενώσεων.

Σανσεβιέρια

Σας έχω πει ότι είναι ιδανικό φυτό για την κρεβατοκάμαρα. Ε, λοιπόν είναι και για το γραφείο. Διότι είναι ανθεκτικό, δεν θέλει πολύ φως, εκπέμπει οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και φιλτράρει τοξικές ουσίες, όπως φορμαλδεΰδη, τριχλωροαιθυλένιο και πολλές άλλες.