Πριν μια εβδομάδα κατέβασα ένα application, όπου στο τέλος της μέρας με ρωτάει πώς αισθάνθηκα σήμερα και τι έκανα από δραστηριότητες. Με αυτό τον τρόπο, κάνω μία ανασκόπηση του 24ωρού μου μέσα στο μυαλό μου και βγάζω το πόρισμά μου. Είναι κάτι σαν το μικρό μου ημερολόγιο. Σήμερα, λοιπόν, που το app θα με ρωτήσει πώς αισθάνομαι σήμερα, δεν θα του απαντήσω απλά καλά, αλλά πολύ καλά και ο λόγος είναι μερικές λέξεις, που “έγραψαν” τόσο ωραία μέσα στο μυαλό και την καρδιά μου και που πιστεύω θα κάνουν το ίδιο και σε σένα – κυρίως αν αυτό το διάστημα νιώθεις πως δεν χωράς πουθενά και που νομίζεις ότι κάτι λάθος πάει με την πάρτη σου.

Τις τελευταίες μέρες, λίγο πριν κοιμηθώ, διαβάζω μερικές σελίδες από το βιβλίο του Αρούν Γκάντι “Το δώρο του θυμού – 11 μαθήματα ζωής από τον παππού μου Μαχάτμα Γκάντι“, όπου πραγματικά στα χέρια μου ήρθε ως δώρο. Ένα μικρό βιβλιαράκι μόλις 270 σελίδων – κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα – που όμως μέσα του κουβαλάει τη μεγάλη σοφία ενός από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους όλων των εποχών, του Γκάντι, όπως τη βίωσε και στη συνέχεια την κατέγραψε ο εγγονός του Αρούν. Σε κάποιο, λοιπόν, σημείο του βιβλίου αναφέρονται τα εξής υπέροχα πράγματα:

“…δεν πρέπει να ζούμε με συγκεκριμένο τρόπο μόνο και μόνο για να ευχαριστήσουμε τους άλλους. Με το να ακολουθούμε το πλήθος δεν δημιουργούμε αλλαγή και δεν βελτιώνουμε τον κόσμο…Πρέπει να προσέχουμε όταν ακολουθούμε μία πορεία που δεν μας κάνει ευτυχισμένους, μόνο και μόνο επειδή κάποιος μας λέει πως είναι η σωστή… Το να ενδίδεις στις προσδοκίες των άλλων, δεν σου προσφέρει ούτε ευτυχία, ούτε πληρότητα και δεν κάνει τον κόσμο καλύτερο”. 

Εσύ; Ποιο ήταν το πιο όμορφο πράγμα που διάβασες σήμερα;