Λέγεται Savasana ή (στα ελληνικά) η στάση του πτώματος και όχι δεν είναι καθόλου τρομακτική, όσο μπορεί να νομίζεις. Αντιθέτως, είναι από τις πιο χαλαρωτικές στάσεις της yoga ή, για να είμαι σωστή, είναι Η ΠΙΟ χαλαρωτική. Κάνοντάς τη, το σώμα αναζωογονείται, η πίεση πέφτει , θεραπεύει από ημικρανίες και πονοκεφάλους, οδηγεί στον αναζωογονητικό αυτόν ύπνο χωρίς όνειρα και ηρεμεί το συμπαθητικό νευρικό σύστημα. Τι κάνεις; Απλά ξαπλώνεις ανάσκελα και χαλαρώνεις όλο το σώμα. Αφήνεσαι.

Καθώς ξεκουράζεσαι στη Savasana, προσπάθησε να σκανάρεις όλο σου το σώμα μέσα στο μυαλό σου, ξεκινώντας από τα δάχτυλα των ποδιών σου και σιγά-σιγά μετακινήσου προς την κορυφή της κεφαλή σου. Άφησε τις σκέψεις να φύγουν και καθώς παρατηρείς εσωτερικά κάθε σημείο το σώματός σου, παρατήρησε και πώς αισθάνεσαι. Αναγνώρισε τι αισθάνεσαι, απλά άσε την σκέψη να φύγει, χαλαρώνοντας ακόμα περισσότερο, βγάζοντας κάθε ένταση. Όλο σου το σώμα θα είναι βαρύ και χαλαρό πάνω στο yoga mat σου.

Αν παρόλα αυτά δυσκολεύεσαι να απολαύσεις τη Savasana, μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις διάφορα βοηθήματα. Μπορείς να κλείσεις τα μάτια σου με μία μάσκα νυκτός, υφασμάτινη, γεμισμένη με λεβάντα. Μπορείς να βάλεις ένα bolster (ή ένα μαξιλάρι) κάτω από τα γόνατά σου, μια λεπτή κουβερτούλα κάτω από το κεφάλι σου ή και τα τρία μαζί. To χειμώνα θα σου συνιστούσα να σκεπαστείς και ένα μαλακό φλισένιο κουβερτάκι. Και φυσικά μπορείς να κάνεις και μία αρωματοθεραπεία, με κάποιο αιθέριο έλαιο που προκαλεί χαλάρωση – δηλαδή λεβάντα!

Με αυτά τα tips σίγουρα θα κάνεις μία από τις ωραιότερες Savasana και θα χαλαρώσεις βαθιά, όπως πρέπει.